- Spiller gjerne for Norge i OL

Espen Knutsen vil spille OL for Norge i 2002. - NHL tar trolig pause under vinterlekene for at USA skal stille med sitt beste lag på hjemmebane. Det blir neppe aktuelt å si nei til ishockeylandslaget da, sier Shampo til Dagbladet.

Mye tyder på at han snart blir NHL-spiller igjen. Og med pause fra seriespill i én måned finner han få argumenter for å si nei til Leif Boork.

- Jeg er ikke aktuell for landslagsspill ennå, og spesielt ikke VM, som er i forlengelsen av en lang sesong. Jeg hadde behov for å lade opp batteriene før hardkjøret starter igjen. Jeg har ikke tenkt så langt som til neste A-VM, men kan godt tenke meg å delta i OL om to år. Det blir ingen forskjell på å spille OL eller seriekamper, sier Espen Knutsen.

Stor NHL-interesse

Allerede om et par uker kan framtida være avgjort. Shampo forteller at Edmonton Oilers, Columbus, Anaheim Mighty Ducks og New York Islanders har vist interesse. NHL-trenerne har ikke unngått å registrere innsatsen i SM-sluttspillet hvor Shampo satte ny poengrekord.

- Det er Anaheim som har rettighetene på meg. Min agent Donny Meham ringer denne uka for å fortelle hva de vil. Enten må de komme med et tilbud eller bytte meg med en draftet spiller hos en annen klubb.

Penga teller

Men for at Shampo skal reise over Atlanteren for andre gang, må tilbudet være godt. Sist han var NHL-spiller lå lønna på cirka seks millioner. Og for å skrive under vil han ha en toårsavtale med enveiskontrakt. Det vil si at lønna blir den samme hvis han må ned på farmerlaget.

- Det er løgn å si at pengene ikke betyr noe. Til sjuende og sist blir det et regnestykke. For å komme ut av kontrakten med Djurgården må jeg kjøpe meg sjøl fri for to millioner kroner.

Helt siden Shampo kom tilbake fra et mislykket NHL-opphold våren 1998, har han vært klar på at NHL-eventyret var over for godt.

God nok

Nå er situasjonen annerledes.

- SM-sluttspillet var en skikkelig opptur og ga meg mye sjøltillit. Jeg er villig til å prøve igjen. NHL er verdens beste liga med de beste spillerne i verden. Jeg har lyst til å vise at jeg duger, sjøl om jeg har det veldig bra i Djurgården også. Jeg ikke til NHL, for å si det slik.

- Men jeg ønsker en rolle på høyrekanten. Som senterløper må jeg jobbe mer tilbake i egen sone, og i NHL er det en vanskelig jobb, sier Espen Knutsen.

arvid.holmlund@dagbladet.no

SLAPPER AV MED SØNNEN: Espen Knutsen nyter sommerdager i Oslo sammen med sønnen Emil.