- Spiller gjerne sammen med ham resten av karrieren

Haugesunds matchvinner med storskryt til makkeren.

GOD STEMNING:  Haugesunds Nikola Djurdjic jubler hemningsløst etter Thomas Sørums (nede t.h) 2-1-scoring. Haugesund blander seg inn i kampen om fjerdeplassen med nok en seier på hjemmebane.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
GOD STEMNING: Haugesunds Nikola Djurdjic jubler hemningsløst etter Thomas Sørums (nede t.h) 2-1-scoring. Haugesund blander seg inn i kampen om fjerdeplassen med nok en seier på hjemmebane. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Haugesund - Stabæk 2-1.

Haugesund inntok en imponerende fjerdelplass i Tippeligaen, da de snudde kampen og slo Stabæk på eget gress i ettermiddag-

FKH havnet under tidlig, men kvittet seg med et spøkelse da Stabæk ble nedkjempet for første gang på toppnivå.

15 kamper uten tap på hjemmebane er knallsterkt, og noe som bare matches av ligaleder Rosenborg.

— Jeg er veldig fornøyd med laget i dag, og at vi vant over et godt lag. Men det er ikke tilfeldig at vi vinner. Vi spiller godt og har marginene med oss, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NTB etter kampen.

Matchvinner Thomas Sørum på sin side skryter av partneren sin på topp.

— Jeg er selvsagt fornøyd med å bli matchvinner, men det viktigste er at vi vinner. Min spisspartner Nikola Djurdjic er en trollmann på banen. Jeg spiller gjerne i tospann med ham resten av karrieren, sier Sørum.

Snudde før pause
For Haugesund hadde aldri slått Stabæk i tippeligasammenheng før i kveld, og det startet også ille for araberne på hjemmebane denne gangen.

Ni minutter var spilt da bortelaget bet seg fast ved Haugesund-feltet etter en corner, og tok ledelsen. Henning Hauger traff dårlig med skuddet, men Palmi Rafn Palmason var våken foran mål, og styrte inn 1-0.

Haugesund er imidlertid fryktinngytende på hjemmebane denne sesongen, og etter 23 minutter slo de tilbake.

Et fint angrep endte hos Tor Arne Andreasen, som vakkert la ballen ned på brystet, og vippet inn 1-1 i motsatt kryss, utagbart for landslagsmålvakt Jon Knudsen.

2-1 fulgte like etter.

Igjen angrep Haugesund med stil og kvalitet, og denne gangen var det Thomas Sørum som skulle stå for den kliniske avslutningen.

Sørum dunket ballen i bortre hjørne fra noe skrått hold, og Haugesund hadde snudd kampen til sin fordel i god tid før pause.

Ti mann
Stabæk fikk en vanskelig oppgave med å komme tilbake, spesielt da de ble redusert til ti mann med tjue minutter igjen.

Målscorer Palmi Rafn Palmason fikk sitt andre gule da han felte Jacob Sørensen - noe strengt av dommer Terje Hauge som ifølge Infostrada Sports har delt ut flest røde kort i Tippeligaen denne sesongen (4).

— Jeg er ikke enig i utvisningen. Begge de gule kortene blir litt for lette, sier Stabæks trener Jan Jönsson.

Etter utvisningen slet Stabæk med å etablere noe press på hjemmelaget, og det var i stedet FKH som nærmet seg scoring etter hvert.

Joakim Våge Nilsen hadde et skudd i tverrliggeren, det hadde også Henning Hauger på motsatt side, mens Nikola Djurdjic hadde flere muligheter til å tegne seg på scoringslista.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og med Aalesunds 2-2 mot Sandefjord, er Haugesund nummer fire på tabellen.

— Jeg er skuffet. Vi kunne lett klart uavgjort, men kampen vippet ikke vår vei. Jeg er særlig skuffet over forsvaret, som ga Haugesund altfor mange enkle muligheter, sier Jan Jönsson.