Cupen

Spiller i 4. div. reagerer på RBK

Rørvik-kaptein Martin Henriksen: - Jeg hadde sett for meg litt mer motstand.

VIDERE I CUPEN: Rosenborg-trener Eirik Horneland halter videre. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VIDERE I CUPEN: Rosenborg-trener Eirik Horneland halter videre. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer
  • Rørvik - Rosenborg 1-3

RØRVIK (Dagbladet): Første omgang mot 4. divisjonslaget Rørvik var katastrofal. Men så tok Rosenborg seg sammen, vant 3-1 og gikk videre fra cupens første runde.

Men onsdagens forestilling i Rørvik var alt annet en imponerende. Da Rosenborg skulle spille på seg selvtillit etter en tung start i Eliteserien, meldte det seg bare flere spørsmål.

Martin Henriksen - kaptein for Rørvik i 4. divisjon - mener faktisk det var bittert å tape for den tradisjonelle giganten.

- Jeg tenker at resultatet mot Rosenborg er litt surt. Vi hadde 1-1 til pause. I andre omgang fikk vi et tidlig mål imot. Men så hadde vi en ball på streken og i tverrliggeren. Dette var rett før de fikk 3-1. Hadde det blitt 2-2, kunne det blitt spennende igjen.

Han kommer med følgende stikk til Rosenborg:

- Jeg hadde sett for meg litt mer motstand.

Ampert

Rosenborgs midtbanespiller, Anders Trondsen, innrømmer overfor Dagbladet at det var hett i garderoben i pausen.

- Stemningen var ikke bra. Det var ampert. Og det skal det være. Det er greit at du bommer på pasninger. Men innsatsen skal ligge i bånn, sier han.

- Når vi taper dueller mot spillere vi skal være sterkere enn, så går det på holdninger. Da er det greit å høre det.

Rørvik-kapteinen er alt i alt fornøyd, tross tapet. Gustav Valsvik sendte Rosenborg i ledelsen etter fire minutter. Olav Andre Nygård Fause utliknet da halvtimen var spilt. Anders Konradsen og Erik Botheim reddet gjestene med to mål i andre omgang.

- De var noen hakk bedre enn oss. Men vi gjorde en fin figur. Vi skal være godt fornøyd med det vi gjennomførte, sier Henriksen.

UTLIKNING: Rørvik-spillerne jubler for utlikningen til Olav Andre Nygård Fause mot Rosenborg i første omgang. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
UTLIKNING: Rørvik-spillerne jubler for utlikningen til Olav Andre Nygård Fause mot Rosenborg i første omgang. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg lot flere av profilene hvile i Trondheim. Enkelte blant publikum mente stjernespillerne Nicklas Bendtner og Pål André Helland i det minste kunne vært med for å skrive autografer.

Heller ikke Tore Reginiussen, Birger Meling eller André Hansen tok den lange bussturen på over 30 mil fra Trondheim til Rørvik.

Overrasket

Rørvik-kaptein Henriksen er imidlertid overrasket over at Rosenborg stilte med så mange sterke spillere fra start.

- Det kan ha sammenheng med at de ikke gjør det så bra i serien, og ville sikre seg, eller at de ville skape show. Men jeg tror de gikk til pause med en klump i halsen, påpeker han.

Rosenborg har to poeng og ligger helt sist i Eliteserien. Søndag er Sarpsborg 08 motstander på Lerkendal.

ORDKRIG: Ruben Gabrielsen mener Rosenborg er kjedelige. Eirik Horneland mener Molde-spilleren ikke kan vurdere hva som er god eller dårlig fotball. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer