- Spiller i Kiev

MADRID (Dagbladet): Kenneth Storvik (27) har fire hull i leggbeinet og treårskontrakt med Rosenborg. Morten Knutsen (21) har verken fotballsko eller personlig avtale. Men alt ordner seg, og det er langt fram til skuddårskampen mot Dynamo Kiev. Da skal nemlig ny-gutta spille.

Dagen derpå i Madrid var preget av trøtthet, utmattelse og tanken på juleferie. Bortsett fra to mann da - som ikke kan vente på fotballåret 2000. For da Rosenborg reiste hjem i går, hadde både Storvik og Knutsen definerte mål:

De vil på lagoppstillingen i Kiev 29. februar.

- Tapet for Real Madrid har ikke forandret så veldig mye på Rosenborgs muligheter, sier Kenneth Storvik til Dagbladet.

- Når mesterligaen begynner igjen, starter alle på null. Og jeg også, for å si det sånn. Når vi kommer til januar skal jeg være hundre prosent kampklar.

Kenneth Storvik pådro seg et komplisert leggbrudd på ei Helsingborg-trening for 17 uker siden. For 14 dager siden opererte han ut fire bolter som holdt beinet på plass under rekonvalesensen. Derfor de fire hullene i leggbeinet. Som må gro før han er hundre prosent.

Ønsker konkurranse

- Jeg er nitti, sier Storvik på prosentskalaen.

Sammen med Morten Knutsen så han Rosenborg fra tribunen på Santiago Bernabeu. Og her har du Storviks syn på framtida:

- Rosenborg er gode og har store muligheter. Men laget trenger konkurranse på flere plasser, og det er her jeg kommer inn i bildet. Derfor er målet mitt å spille den neste kampen i Champions League.

- Etter et år med Jan Halvor Halvorsen i Start, som stort sett har den samme fotballfilosofien som Nils Arne Eggen, er jeg nok en type som passer inn i systemet, sier Morten Knutsen.

- Når vi reiser til treningsleir og tøffe kamper på Gran Canaria i begynnelsen av januar skal jeg trå til for fullt.

Knutsen trenger sko

Innen den tid har Morten Knutsen nye fotballsko, også. Dem han hadde med seg til Madrid, og som han trente med mandag og kastet i går, hang så vidt sammen med tape. Og sannsynligvis har han i tillegg fått ordnet det formelle med Rosenborg. Per dato vet han nemlig ikke hvor lenge han skal bli eller hvor mye han kommer til å tjene.

- Rosenborg snakker om en femårskontrakt, sier Morten Knutsen til Dagbladet.

- Sjøl vet jeg ikke hva jeg vil. Men nå er jeg endelig i Rosenborg. Jeg kunne ha fortsatt i Start, men så lenge du vil ha utfordringer så holder ikke det, sier Morten Knutsen.