Spiller i skjørt for å være mer elegante

- Bra de prøver nye ting, sier Lene Mykjåland.

(Dagbladet.no) - La oss få se damene spille i andre, mer feminine drakter enn herrene. I volleyball har jo damene andre drakter enn herrene, sa Fifa-president Sepp Blatter for drøyt fire år siden.

Fotballsjefens utspille ble ikke møtt med jubel i fotballverdenen.

Men hvis han fortsatt ønsker å se fotballjenter i andre drakter enn gutta, kan han nå reise til Nederland.

FC de Rakt har kastet shortsene og trukket på seg miniskjørt i stedet.

Satser på komfor

- Skjørtene er mye mer elegante enn tradisjonelle shortser og de er dessuten mer komfortable, siden shortser er laget for menn, sier lagkaptein Rinske Remming til Reuters.

Det ble litt oppstyr i treskolandet da jentene fortalte om hva slags drakter de ville spille med denne sesongen, men forbundet (KNVB) ga til slutt etter. Konklusjonen deres er at de fortsatt spiller i shorts. De har nemlig hot pants under skjørtene.

Som i Norge har kvinnefotballen i Nederland slitt med oppmerksomheten, men de skjørtspillende jentene i FC de Rakt har blitt svært populære - til tross for at de bare er glade amatører. Den siste tida har flere hundre tusen klikket seg inn på hjemmesida deres hver uke og tv-selskap har kommet på besøk fra hele landet - og nå også fra utlandet.

Spiller i skjørt for å være mer elegante

Røa- og landslagsspiller Lene Mykjåland småler når hun får høre om det nederlandske draktstuntet.

- Jeg ville nok vært litt nervøs, men så lenge de har hot pants under går det vel bra. Da kan de i hvert fall kaste seg inn i sklitaklinger, sier Mykjåland til Dagbladet.no.

- Bra å prøve nye ting

Rinske Remming forteller at de gjerne bidrar til å gjøre fotballen mer salgbar inn til det nederlandske folk.

- Det handler ikke om å være sexy, men elegant. Kvinnefotballen her er ikke så populær og i Nederland er holdningen at dette bare er for menn. Vi håper det vil endre seg, sier hun.

Lene Mykjåland har selv aldri spilt fotball i miniskjørt og hun har ikke tenkt tanken heller. Samtidig synes hun ikke det er feil type oppmerksomhet de nederlandske jentene nå får.

- Ikke nødvendigvis, for det er bra at noen prøver ut nye ting. Vi kan godt gjøre mer her i Norge også, men jeg synes også vi er på god vei allerede.

Selv om de nederlandske jentene mener det er mer komfortabelt å spille i skjørt, har det krøllet seg litt for dem i seriestarten. Etter to kamper har de null poeng og 1-13 i målforskjell.

STOR OPPMERKSOMHET: Hjemmesida til Rakt-jentene har blitt en klikkvinner etter at det ble kjent at de spiller i skjørt.
- MER ELEGANT: Jentene i Rakt spiller i korte skjørt fordi de mener det er mer elegant - og mer konfortabelt.
TENNISINSPIRERT: Tennisjenter er blant dem som konkurrerer i skjørt. Nå kommer nederlandske fotballjenter etter.
IKKE PRØVD SKJØRT: Lene Mykjåland har ikke prøvd å spille fotball i skjørt - og hun har ikke noen stor tro på at det er mer behagelig.