Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spiller ingen rolle om du er 18 eller 35

Riise forsvarer mangelen på tenåringer i landslaget.

STØTTER DRILLO: John Arne Riise er den hittil siste tenåringen som har fått sin debut på det norske landslaget. Han mener i likhet med Drillo at alder ikke har noen betydning.Foto: Morten Holm / SCANPIX
STØTTER DRILLO: John Arne Riise er den hittil siste tenåringen som har fått sin debut på det norske landslaget. Han mener i likhet med Drillo at alder ikke har noen betydning.Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

|||BISLETT (Dagbladet.no): Mens store deler av fotball-Europa gjør opp om de siste VM-billettene til Sør-Afrika i helgen, spiller Norge mot neste sommers vertsnasjon i en relativt betydningsløs vennskapskamp på Ullevaal.

Med det syltynne norske VM-håpet liggende i en håndfull andre nasjoners hender, lå forutsetningene til rette for eksperimentering med innslag fra den kommende generasjonens landslagspillere, som hittil har måttet nøye seg med aldersbestemt landslagsfotball.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen valgte imidlertid det sikre foran det usikre da han offentliggjorde troppen forrige uke. Ingen fra U21-landslaget ble funnet gode nok.

På tross av at uttaket utløste debatt og tankeeksperimenter rundt landslaget til den kommende EM-kvalifiseringen, sto Drillo på sitt da han ledet sin første trening på samlinga på Bislett i ettermiddag.

STÅR PÅ SITT: Drillo forsvarer at han ikke har tatt med noen av spillerne fra U21-landslaget i A-troppen til kampen mot Sør-Afrika.Foto: Morten Holm / SCANPIX
STÅR PÅ SITT: Drillo forsvarer at han ikke har tatt med noen av spillerne fra U21-landslaget i A-troppen til kampen mot Sør-Afrika.Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Det virker som om media er de som har størst behov for å se nye ansikter på landslaget. Jeg for min del tar med dem jeg tror er best, understreker landslagssjefen.

Samme stamme
Han mener dessuten at stammen i dagens tropp i høy grad vil være den samme når kvalifiseringsspillet til EM i Polen og Ukraina i 2012 tar til neste høst.

- Samtlige av de som er med i troppen, vil være klare for en ny kvalik, selv om noen av dem har rundet 30 år, spår Drillo, som ikke vil gå med på at han har vært for defensiv i uttaket.

- Jeg safer bare i den forstand at jeg har tatt med dem jeg mener er best, understreker han.

Få tenåringer

Et turbulent, økonomisk år i norsk klubbfotball, har tvunget toppklubbene til å satse mye tyngre på egne talenter framfor høytlønnede utenlandsimporter. Det har medført at flere tenåringer med norsk pass har satt farge på Tippeligaen. Likevel har det aldri vært noen tradisjon på landslaget for at spillere under 20 år har fått muligheten på seniornivå.

- Dersom de hadde vært gode nok, hadde de definitivt vært med, men jeg ser ikke noen som er gode nok i øyebliket. Jeg vet heller ikke hvor vanlig det er i andre nasjoner at tenåringer får prøve seg på landslaget som tenåringer, sier Drillo, som likevel synes U21-landslaget har levert brukbare resultater og at talentene absolutt er der.

John Arne Riise var den hittil siste som fikk sin debut som tenåring. Det er nesten 10 år siden. Selv om den daværende Monaco-spilleren tok nivået umiddelbart og gjorde venstrebackposisjonen til sin egen, støtter han Drillos argumentasjon.

- Det spiller ingen rolle om man er 18 eller 35. Så lenge man er god nok, er man med, poengterer Roma-proffen.


- Spennende talenter

Han mener at dagens landslag fungerer såpass godt at det verken er nødvendig eller rettmessig at noen skal måtte vike plass i troppen.

Men:

- Det er riktignok mange unge, spennende spillere som er i nærheten. Du har (Håvard) Nordtveit som var i Lillestrøm, (Marcus) Pedersen i Strømsgodset, (Mads) Stokkelien i Start og et noen unggutter i Stabæk og Vålerenga, sier Riise.

Han synes også at det er viktig at underskogen av talenter matches riktig.

- Noen tar nivået med en gang, men det er et stort sprang fra å dominere i Tippeligaen til å sette preg på landslaget, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling