- Spiller jeg slik har jeg ingen framtid på landslaget

Riise da Norge sist var i Bosnia.

SARAJEVO (Dagbladet.no): Vi skrur klokka tilbake til 6. september 2003. Norge har akkurat spilt EM-kvalikt mot Bosnia. Det endte med et norsk 1-0-tap.

John Arne Riise stormet ut av dusjen. Skuffet, sint, oppgitt.

- Jeg var pissdårlig i dag. Slik jeg spilte i dag har jeg ingen framtid på landslaget, sa Riise til Dagbladet.

Husker alltid tapene

I kveld løper Riise & Co. ut til en ny bortekamp i Bosnia. Igjen ligger en EM-billett i potten. Norge er ikke klare for mesterskapet neste sommer med seier, men de tar et godt steg mot Østerrike og Sveits.

Og Riise har ikke glemt det som skjedde sist.

- Jeg husker alltid tap i store og viktige kamper. Men vi må prøve å glemme det nå, og bare fokusere på det vi skal gjøre i kveld, sier han til Dagbladet.no.

- Det blir et tøff kamp, men vi trenger poengene og skal ta dem.

SKUFFET: John Arne Riise var ingen glad gutt etter kampen mot Bosnia i Zenica for fire år siden. Foto: Arnt E. Folvik
SKUFFET: John Arne Riise var ingen glad gutt etter kampen mot Bosnia i Zenica for fire år siden. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Nesten ikke nær ballen

Det er ikke rart at Liverpool-spilleren prøver å glemme det som skjedde i Bosnia for fire år siden. Etter kampene var han langt nede, for han mente det var en kamp Norge burde vunnet.

- Nils Johan Semb har gjort alt han har kunnet for at vi skulle prestere bra i denne kampen. Derfor er det jævla skuffende at vi ikke greier å være bedre, sa en forbannet Riise etter tapet.

- Jeg er ærlig nok til å innrømme at jeg spilte dårlig. Akkurat som jeg er ærlig nok til å si at jeg spiller bra i de kampene jeg er god. De første ti minuttene var jeg nesten ikke i nærheten av ballen. Og da er det utrolig vanskelig å komme inn i kampen.

EM-drømmen brast

Nå er kampen historie. Glemt av de fleste.

Men ikke av John Arne Riise og de andre gutta som var med da. Derfor vil han ha revansje nå - og han vil revansjere tapet på Ullevaal tidligere i år.

Og hvordan endte egentlig kvaliken i 2003?

Norge slo Luxembourg i den neste kampen, fikk hjelp av Danmark og kapret 2. plassen. Den ga playoff-spill mot Spania, som endte med tap.

Men i år går de to beste til EM.