I SORG: Jamie Vardy og kona Rebekah i blomsterhavet utenfor Leicesters stadion. Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
I SORG: Jamie Vardy og kona Rebekah i blomsterhavet utenfor Leicesters stadion. Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Vichai Srivaddhanaprabha omkom i ulykke

Spiller kamp samtidig som eierens begravelse: - Et tøft valg

Leicesters første kamp etter eierens dødsfall.

I dag starter begravelsesseremonien for Leicester-eier, Vichai Srivaddhanaprabha. 60-åringen omkom i en helikopterulykke sammen med fire andre etter lagets kamp mot West Ham forrige lørdag.

Seremonien skal pågå fram til 9. november og avholdes i et buddhisttempel i Thailands hovedstad, Bangkok. Srivaddhanaprabha var landets femte rikeste mann, og en stor del av landets elite, inkludert kongefamilien, er ventet til begravelsen.

Samtidig som hedringen av den omkomne eieren starter, går Leicester ut på gressmatta for første gang etter den fatale ulykken.

- Mennesket først

Det har blitt diskutert om dagens kamp mot Cardiff skulle spilles eller ikke. Lagets manager, Claude Puel, sier at han ikke vil diktere over spillerne i denne situasjonen, og har derfor gitt dem valget om de vil trene og spille denne uka.

– Spillerne har ulike følelser, og det må jeg vise forståelse for. Derfor jeg dem valget. Men fra det jeg har sett denne uka, tror jeg alle har lyst til å spille. I denne situasjonen kommer mennesket først, dernest spilleren, mener franskmannen.

Puel sier han aldri har opplevd en liknende situasjon, spesielt fordi båndet mellom eieren og spillerne var så sterkt.

– Alle i klubben mistet et familiemedlem. Jeg håper bare at vi har kapasiteten til å gjøre vårt beste, hedre eieren og huske alt han har gjort for klubben og fansen.

Drar til Thailand etter kampen

Det har vært en tøff uke for Leicester-spillerne, og blant dem det har gått hardest innpå er lagets stjernespiss, Jamie Vardy. Han inviterte Srivaddhanaprabha til bryllupet sitt i 2016, og fikk et nært forhold til eieren gjennom Leicesters tittelvinnende sesong samme år.

Etter en prat med lagkameratene, var det likevel aldri tvil om at dagens kamp skulle gjennomføres.

- Vi kom til en enstemmig avgjørelse. Det er var et tøft valg, men vi kjenner Vichai, og han ville ment at det var en enkel avgjørelse, sier Vardy til The Guardian.

- Alle spillerne og alle i støtteapparatet både trenger og ønsker å spille, og vi må sørge for at vi gjør ham stolt av oss.

Spillerne får altså ikke ta del i starten av seremonien til lagets eier, men etter kampen mot Cardiff, tar Puel med seg blant annet Vardy, Kasper Schmeichel og kaptein Wes Morgan til Thailand.

- Vi er en tett sammensveiset, stor familie. En av hovedgrunnene til det er Vichai, så det er ekstremt viktig for oss å få være der, sier Vardy.