Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spiller mot Brasil, tenker på Ungarn

- Ikke viktig å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Norge - Brasil direkte klokka 20.10

BISLETT (Dagbladet.no): Selv om de norske landslagsgutta i kveld løper ut på banen og skal spille mot verdens kanskje mest populære landslag, er det - ifølge dem selv - en helt annen kamp som er viktigere for dem.


Brasil-kampen er veien til målet, som er kvalikkampen borte mot Ungarn 2. september.

- Det er ikke viktig for oss å vinne før vi møter Ungarn, sier kaptein Martin Andresen til Dagbladet.no.

- Viktigst å trene sammen

På ti måneder og sju kamper, har Norge bare to uavgjort-kamper å vise til. Likevel bryr spillerne seg ikke så mye om at den statistikken kan bli ytterligere forverret i kveld.


- Vi er ikke så opptatt av å få den gode følelsen nå, men det er viktig for oss å få trent sammen og det vil selvfølgelig være godt å få det til, sier Andresen.

- Dette er en treningskamp, og det blir ikke gitt noen poeng i den. Men vi skal bruke den med tanke på Ungarn-kampen, så det er en viktig test.

SER FRAMOVER: Martin Andresen og det norske landslaget møter Brasil i kveld. Men landslagskapteinen er mer opptatt av det som skal skje den 2. september, EM-kvalikkampen mot Ungarn. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
SER FRAMOVER: Martin Andresen og det norske landslaget møter Brasil i kveld. Men landslagskapteinen er mer opptatt av det som skal skje den 2. september, EM-kvalikkampen mot Ungarn. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer


- Hva blir viktig for dere i kveld?
- Det er å være gode på det vi skal være gode på i høst. Vi må være stabile defensivt, spille fotball når vi kan det og være gjennombruddshissige når vi må det.

Sammen med Doffen igjen

I kveld vil Martin Andresen igjen spille sammen med Kristofer Hæstad på midtbanen, etter at han de siste landskampene har hatt Tommy Svindal Larsen som makker.


- Jeg har spilt med Doffen før, så det kommer til å gå helt fint. Forberedelsene mine er de samme uansett hvem jeg spiller med og hvem vi spiller mot, sier midtbanesjefen til Brann.

Han legger likevel ikke skjul på at det blir utfordrende å møte lettbeinte og tekniske brasilianere, uten at han vil si så mye om hvordan de skal stoppes.

- Det er annerledes å møte et så ballbesittende lag.


Norges lag mot Brasil:
Thomas Myhre - Anders Rambekk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen - Ole Gunnar Solskjær - John Carew.

Debatt

image: Spiller mot Brasil, tenker på Ungarn

Hvordan tror du det går med Norge mot Brasil i kveld?