Spiller NM-finale med kun fire norske jenter

Flere brasilianere enn norske jenter på Avaldsnes.

FÅ NORSKE:  Maren Mjelde og Elise Thorsnes (t.v.)  er to av fire norske jenter på Avaldsnes-laget som spiller finale i Norgesmesterskapet i dag. Her jubler de for scoring i semfinalen mot Stabæk, som brasilianske Luana (med ryggen til) avgjorde. jubler etter seier for Avaldsnes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅ NORSKE: Maren Mjelde og Elise Thorsnes (t.v.) er to av fire norske jenter på Avaldsnes-laget som spiller finale i Norgesmesterskapet i dag. Her jubler de for scoring i semfinalen mot Stabæk, som brasilianske Luana (med ryggen til) avgjorde. jubler etter seier for Avaldsnes. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

TELENOR ARENA (Dagbladet): Avaldsnes har hatt suksess med sastsingen på kvinnefotballen.

Etter at investoren Arne Utvik bestemte seg for å åpne lommeboka og satse, har den ene profilen etter den andre tatt turen til Karmøy. I år endte det med andreplass i serien, ikke altfor langt bak suverene Lillestrøm, og cupfinale - også den mot LSK.

Fem brasilianske Men Avaldsnes bærer tydelig preg av å være et kjøpelag. Ikke minst er startelleveren i cupfinalen et klart bevis på det.

Hele fem brasilianske jenter spiller fra start. Bare fire av de norske, nemlig Laila Himle, Maren Mjelde, Cecilie Pedersen og Elise Thorsnes har fått tillit fra trener Frank Otto Berntsen.

De to resterende Avaldsnes-spillerne i cupfinalen er henholdsvis svenske Freja Hellenberg og amerkanske Casey Short.

Halvparten utenlandske Hos motstander Lillestrøm er det funnet plass til litt flere norske jenter i Monica Knudsens startoppstilling.

Men også romerikingene stiller med en solid porsjon utlendinger fra start. Finske Anna Åsa Olivia Westerlund, tyske Sherida Spitze og Isabell Bachor samt den islandske keeperen Gudbjörg Gunnarsdottir spiller alle fra start.

Det betyr at 11 av de 22 jentene som starter i årets cupfinale er av utenlandsk herkomst.

*Cupfinalen spilles i Telenor Arena klokka 16.00 i dag.