Spiller om 1,7 millioner

Foran dagens finalerunde ligger Suzann Pettersen (23) på sjetteplass i verdens nest største pengeturnering. I dag skal hun ut og kjempe om andreplassen og 1,7 millioner kroner.

EVIAN-LES-BAINES (Dagbladet): Norges golfess gikk en solid runde på tre under par, og er totalt åtte under. Hun er åtte slag bak verdens beste golfspiller, Annika Sörenstam, og fem bak Karen Stupples. Suzann tror det er mulig å gjøre noe med det.

Komfortabel

-  Annika er gått - det er for mange slag fram til henne, sier Suzann til Dagbladet. -  Men jeg skal være med å kjempe om andreplassen.

Suzann startet onsdag i Evian Masters med en 15. plass, avanserte til 11. torsdag og er nå oppe på en sjette. Hun har definitivt ikke tenkt å stoppe der.

-  Jeg føler meg ganske komfortabel med det jeg gjør ute på banen, sier Suzann. -  Jeg er klar for å gå seks under par på avslutningsrunden, så får vi se hvor høyt opp det rekker.

Det spilles om veldig mange penger her i Evian. Annika Sörenstam stikker helt sikkert avgårde med sin tredje seier her, og får førstepremiepotten på ca 2,6 millioner kroner. Andreplassen gir 1,7 millioner og skulle Suzann havne på tredje reiser hun avgårde med 1,2 millioner. 6. plassen hun ligger på nå er verdt drøye 630 000. En veldig bra helgebetaling.

-  Jeg var veldig nær å få en langt bedre score i går, sier Suzann. -  Jeg kunne gjort birdies på det 16., 17., og 18. hullet.

Må være 10 under

De tre puttene hennes var millimetre fra å gå i hullet, og på det 17. var Suzann helt sikker.

-  Jeg så ballen i hullet, men helt på slutten svingte den vekk, sier Suzann.

Etter fire spilte hull på gårsdagens runde var Suzann én under par og seks slag under totalt. Da kom trener Simon Holmes bort til oss og sa:

-  Hun må være 10 under totalt etter runden, og det tror jeg hun klarer.

Det gjorde Suzann altså ikke, og har dermed fem spillere foran seg på resultatlista. Men Simon var likevel fornøyd med det hun presterte.

-  Hvis vi tar bort Annika kan Suzann kjempe mot resten, sier Simon Holmes til Dagbladet. -  At det ikke er så mye å gjøre med Annika, er ikke så merkelig - hun er best i verden.

Hvis Suzann klarer en andre- eller tredjeplass i turneringen, vil det være hennes desidert største prestasjon som golfspiller. Vi glemmer selvsagt ikke seieren hennes i French Open på Europa-touren i 2001, men Evian Masters er så uendelig mye større. Her møtes de 78 beste spillerne i verden for å gjøre opp om seieren. 23-åringen med fast bopel i Florida har bestemt seg for å være med helt i toppen.

Sette flere birdies

-  Dette kan bli min beste turnering noen gang, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

-  I dag får jeg gå ut og sette noen flere birdies.

DEN SATT! På hull 4 i går satte Suzann Pettersen sin første birdie. Det kom tre til og en bogey. - I dag får jeg gå ut og sette noen flere birdies, sier Suzann til Dagbladet.