Spiller om 30 mill.

Ferieøya Mallorca kan bli et Klondyke for Molde Fotballklubb i kveld. - Går vi til Mesterligaen, betyr det mellom 20 og 30 millioner i klubbkassa, sier markedssjef Ulrich Møller til Dagbladet.

Han karakteriserer kveldens avgjørende Mesterliga-kvalifisering mot Real Mallorca som den viktigste kampen i Moldes 88-årige fotballhistorie.

- Suksess i kveld betyr at vi får en trygg, økonomisk plattform. Eventuelle inntekter vil i hovedsak gå til driften av klubben og AS-et. Spillerne vil også få sin fortjente del av kaka, sier Ulrich Møller.

Mesterligaen trekkes torsdag. Gruppespillet består av åtte grupper à fire lag. De to beste fra hver pulje går videre til gruppespill to, som består av fire grupper à fire lag. De to beste i hver av disse gruppene går til kvartfinalen, som trekkes 24. mars.

- Greier vi ikke jobben i kveld, går vi til UEFA-cupen i stedet. Den trekkes fredag, og er selvfølgelig ikke drømmen vår. Uansett er vi sikret E-cupfotball neste år, sier Ulrich Møller.

Den første kvalifiseringskampen mot Real Mallorca i Molde endte målløs. Ender det 0-0 igjen i kveld, blir det først ekstraomganger - deretter straffespark.

Hjemmelaget må framover på banen for å score, og vil gi Molde kontringssjanser.

- Utgangspunktet vårt er langt bedre nå enn da vi måtte slå CSKA Moskva minst 3-0 for å gå videre. Vi greide det, og jeg tror vi skal klare dette også. Men Real Mallorca er bunnsolide i forsvar, sier Moldes hjelpetrener Reidar Vågnes.

Han satt ringside da laget tapte 1-2 for Real Madrid i lørdagens seriepremiere. Da ledet Mallorca 1-0 etter 90 minutter, men fikk to baklengsmål på overtid (!).