Spiller om gull og millioner

Et VM-gull er verdt 2,4 mill. kroner for David Beckham og co. Argentinas stjernespillere får ingenting.

Fortsatt er nok VM-gull en guttedrøm for alle fotballspillere. Men også en solid pengebinge står på spill når VM blåses i gang 31. mai.

Ifølge nyhetsbyrået AP er et VM-gull aller mest lukrativt for England. De engelske VM-spillerne er lovet 2,4 millioner kroner hver for gull.

Beckham, Michael Owen, David Seaman og Sol Campbell satt på andre siden av bordet da spillerne og Det engelske fotballforbundet (FA) ble enige om en gullpakke verdt totalt 60 millioner kroner.

- En rettferdig avtale, sa Beckham da han reiste seg fra forhandlingsbordet.

8 mill. for gull

Men det er ikke bare engelskmennene som kan koste på seg de dyreste drinkene i baren hvis det blir VM-gull.

Leverkusens Michael Ballack og den tyske troppen kan se fram til en utbetaling på nærmere 1,7 millioner kroner hvis de går til topps i VM.

Sør-Korea er ikke blant de største gullfavorittene, men vertsnasjonen graver gjerne dypt i lommeboka hvis Guus Hiddink fører laget til et senasjonelt gull. Landets nederlandske landslagssjef er alene lovet over åtte millioner kroner!

Sør-Korea har aldri vunnet en eneste kamp i VM-sluttspill. Det vil derfor være en stor bragd hvis laget tar seg videre fra gruppa med USA, Polen og Portugal. Skjer det, vil hver spiller få 800 000 kroner.

I Saudi-Arabia er spillerne allerede overøst med penger og fine biler for å i det hele tatt ta seg til VM. VM-suksess vil bety ytterligere utbetalinger og gaver fra Prins Sultan bin Fahid.

Stridstema

Gullkandidater som Italia, Spania og Brasil har foreløpig ikke fastsatt sine VM-bonuser. Brasils spillerrepresentanter møter sin fotballpresident med bonuspenger på agendaen denne uka.

Ronaldo, Roberto Carlos, Cafu og kaptein Emerson håper å ha en avtalen klar før kampen mot Spania 18. mai. VM-bonuser har tidligere vært et stridstema i Brasil. Foran 1990-VM satte spillerne en svart tape over en av sponsorene i protest mot forbundet.

Også i Senegal har spillerne gjort opprør på grunn av bonuser. Tidligere i år truet spillerne med å boikotte Africa Cup hvis de ikke fikk sin del av kaka etter at landet kom til VM for første gang i historien.

Argentinerne - som kanskje er den største VM-favoritten - får derimot ikke én krone for VM-gull.

På grunn av landets økonomiske situasjon har spillerne godtatt å reise til VM uten bonusavtaler. Det argentinske fotballforbundet har ikke en gang betalt ut bonusene laget var lovet i forbindelse med VM-kvalifiseringen.

En del av spillerne i utlandet har til og med spyttet inn egne penger for at de skulle få reise på førsteklasse til Argentina for på den måten stille best mulig forberedt til VM-forberedelsene.

(Dagbladet.no)

GULLBONUS:</B> Disse dresskledde herremennene kan plusse godt på lønninga dersom England gjør det godt i VM. Her reiser troppen til samling i Dubai.
<B>FATTIG FAVORITT:</B> Argentina er rammet av en økonomisk krise, og det går også utover spillerne.