Spiller om én mill. hver

I Brugge om tre uker spiller VIF-gutta om en bonus som kan gi én million kroner per spiller. Går Vålerenga til Mesterligaen, vil det være tidenes lønnsutbetaling.

VALKEAKOSKI (Dagbladet): -  Helt klart, sier VIF-direktør Kjetil Siem.

-  Samtidig handler kampene mot Brugge om klubbens framtid.

VIF-spillerne har ennå ikke blitt enige med klubben om bonusutbetalingene for en eventuell mesterliga. Men de har et forslag på bordet. Og i tilbudet står det at spillerne skal ha 30 prosent av netto overskudd. I beste fall tror Siem det kan dreie seg om over 70 millioner kroner.

-  Alt avhengig av hvor mange lag fra Skandinavia som kvalifiserer seg, sier han.

-  Blir vi det eneste laget, blir det mer på oss. Og så spørs det hvilke lag vi eventuelt trekker. Uansett er det snakk om veldig mye penger.

Forhandler

Freddy dos Santos er VIF-guttas mann ved forhandlingsbordet. Og han liker det tilbudet som er presentert etter RBK-modellen. Men Vålerenga hadde ikke vært Vålerenga om de ikke hadde trodd på himmelen.

Eller drømt om den.

MÅLJUBEL: Tore André Flo åpnet i går den kontoen hele Vålerenga drømmer om at han skal fylle med scoringer.  I går ble det to. - Dette trengte jeg, sier spissen, som her jubler sammen med Freddy dos Santos. Foto: Scanpix
MÅLJUBEL: Tore André Flo åpnet i går den kontoen hele Vålerenga drømmer om at han skal fylle med scoringer. I går ble det to. - Dette trengte jeg, sier spissen, som her jubler sammen med Freddy dos Santos. Foto: Scanpix Vis mer

-  I det tilbudet vi har fått har klubben økt prosentsatsen for hver runde i Mesterligaen, sier Freddy dos Santos til Dagbladet.

-  Kjetil Siem har til og med satt opp en prosentsats for om vi skulle gå til finalen. Og det er akkurat det punktet som gjør at vi har drøyd det noen dager.

-  Går Vålerenga til finalen i Mesterligaen, blir spillernes krav at vi skal ha 100 prosent av overskuddet.

Hjemme først

Ydmykhet er ett ord - grådighet et annet. Sper du på med aggressivitet og et spisspar på vei til å finne seg sjøl, har du Kjetil Rekdals resept til Mesterligaen.

Tirsdag til uka spiller Vålerenga mot Brugge på Ullevaal. Det er Kjetil Rekdal glad for. For i motsetning til de fleste andre trenere synes han det er greit med hjemmekamp først. Av følgende grunner:

-  Med 0- 0 eller bedre blir det Brugge som må gjøre noe på hjemmebane, sier VIF-treneren.

-  Det passer oss utmerket. For er det noe vi kan, så er det å forsvare oss. Samtidig som jeg er overbevist om at vi skal klare å skape nok sjanser til å score ett mål.

Flo våknet

Rekdals håp om en god offensiv VIF-høst åpenbarte seg til en viss grad i Finland i går kveld. Tore André Flo kom nemlig endelig på scoringslista. Og ikke bare en gang - men to.

Sjøl om beina fortsatt er tunge, ble i hvert fall hodet mye lettere.

-  Dette trengte jeg, sier VIF-spissen til Dagbladet.

-  Det er godt å ha gjort den første scoringa for Vålerenga. For uansett hvordan man snur og vender på det, blir det alltid mas etter scoringer.

-  Jeg sier ikke at det har vært ille, men jeg har merket det.

I tillegg til å score to vant Tore André Flo den avgjørende duellen som ga Kjetil Wæhler mulighet til å gjøre 1- 1. Han serverte også Steffen Iversen på blankt mål til Vålerengas tredje scoring. Så det var mye som stemte da Flo endelig fikk åpnet den kontoen hele Vålerenga drømmer om at han skal fylle med scoringer.

At Steffen Iversen har bestemt seg for å bli, bare underbygger optimismen.

-  Veldig viktig, sier Flo.

-  Steffen vinner jo så utrolig mye i lufta. Så det er bare å løpe bak der, så kommer målsjansene. Det er garantert.

-  Deilig

-  Deilig for Tore André, sier Kjetil Rekdal.

-  Og kanskje enda bedre at han fortsatt har mye å gå på. For sjøl om han spilte en OK kamp, er det fortsatt mye som mangler.

-  Sånn sett ser det veldig positivt ut.

Kjetil Rekdal mener å ha dekning for at Brugge er 70/30 favoritter mot Vålerenga i kampen om å nå Mesterligaen. Det minner mye om falsk beskjedenhet.

-  Nei, jeg mener det, sier han.

-  Brugge har den erfaringen vi ikke har, men når det er sagt - det er ikke så mye som skal til før vi har utliknet det til 50/50.

-  Det handler om å forberede seg godt.

Til Belgia

Kjetil Rekdal kjenner belgisk fotball. Han har spilt der sjøl, kjenner mentaliteten og vet hva som gjør et belgisk lag med forventningspress usikkert.

Og all denne erfaringen skal han bruke til å gjøre Vålerenga best mulig rustet.

Samtidig vurderer han å ta en tur til Brugge fredag kveld.

-  Hvis jeg er hundre prosent sikker på at jeg rekker hjem til Ullevaal og kampen mot Tromsø på lørdag, så reiser jeg nedover sammen med Geir Bakke (assistenttrener), sier han.

-  Ikke det at jeg trenger det, men det hjelper å ha sett dem med egne øyne. Og så skal resten handle om å forberede spillerne på det som venter oss.

-  Det blir to voldsomme kamper for Vålerenga.

Kjetil Rekdal begynte å hvile spillere da Steffen Iversen hadde gitt Vålerenga 3- 1 mot Haka. Først forsvant målscoreren - deretter den sentrale midtbanen ved Christian Grindheim og Thomas Holm. Og slik blir det utover høsten også.

Vålerengas beinharde kampprogram gjør at ingen skal spille mer enn de må.

-  Det er vel egentlig bare Tore André som trenger kamper, sier Rekdal.

-  Og det skal han få. Men vi er ikke så veldig langt unna nå.

-  Og det beste av alt er at vi har begynt å score mål igjen.