Spiller skurker med kuskrekk

Mikkel Gaup og Dag Vågsås ligger tynt an før premieren på barneforestillingen «Gråtass» på Hadeland Glassverk. De to skurkene må hamle opp med mannevonde kyr.

- Det skal alltid være noen som er slemme, dumme og redde i et teaterstykke, sukker Dag Vågsås. - Vi er alt på en gang, ler han.

Mikkel Gaup og Dag Vågsås spiller skurkene Harry og Helmer, to surrete typer som plages av ku-skrekk midt ute på bondelandet. Stjerna i stykket er «Gråtass», en fjernstyrt traktor av fin, gammel årgang.

Svinger lassoen

Traktoren er berømt fra tv og radio, og denne gangen prøver Harry og Helmer å stjele kjøredoningen.

- Gutta er skraphandlere, og aner en sjelden sjanse til å legge hendene på utrolige mengder skrapjern, sier Mikkel Gaup. Skuespilleren fra Nils Gaups storfilm «Veiviseren» har ennå ikke glemt kunsten å kaste med lasso.

- Vi bare legge inn en scene der Mikkel svinger lassoen, insisterer Dag Vågsås.

«Gråtass» har premiere på torget på Hadeland Glassverk 8. juli. Regissør Bård Stokke planlegger å sette opp sommerteater på glassverket hvert år framover.

- Vi må gi Kaptein Sabeltann konkurranse, smiler han.

Premierenerver

Dag Vågsås sliter med premierenerver allerede. Han tror ikke det blir lett å danke ut traktorsjarmøren «Gråtass» på scenen.

- Det heter seg at man aldri skal spille mot dyr og barn. Heretter vil det nok hete at man aldri skal spille mot dyr, barn og traktorer.

<B>KU-SKREKK:</B> Mikkel Gaup og Dag Vågsås har alvorlig ku-trøbbel i teateroppsetningen &#171;Gråtass&#187;.