Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spiller slike kamper hver uke

John Carew gleder seg til skjebnekampen mot Danmark i Parken i juni. - Men større enn Champions League er den ikke, sier Carew.

DUBLIN (Dagbladet): Tilbake i landslagstroppen etter nesten et halvt års fravær var det en tent Carew som viste seg fram på treninga i går før privatkampen mot Irland i morgen.

- Det er jo en stund siden sist. Har nesten ikke vært på samling siden forrige kamp mot Danmark, ler John.

Men en strålende sesong i Valencia til tross. John Carew advarer mot å tro at det bare er å bestille storspill og mål i de viktige vår- og sommerkampene med landslaget.

- Det er ikke bare å komme her og tro det går av seg selv. Jeg bør være i skikkelig form hvis jeg skal spille på landslaget.

Downperiode

Og der har du forskjellen på gamle John, og nye John. Gutten har modnet. Både i kropp og sinn. Og det tar han konsekvensen av.

- Jeg hadde jo en liten downperiode på landslaget. Men jeg føler likevel at jeg har gjort det bra. På slutten av forrige kvalik hadde jeg ett mål i snitt per kamp.

Men:

- Jeg vet at jeg er nødt til å jobbe hardt med meg selv. Bruke energien riktig. Jeg merker godt at det er tøft å holde trykket oppe etter en lang sesong. Jeg er litt sliten. Første halvdelen av sesongen så går sånne ting av seg selv. Men nå må jeg jobbe hardt for å holde meg fysisk og psykisk motivert.

For landslaget betyr mye for Carew, selv om han aldri har lagt skjul på at arbeidsgiveren i Spania er det aller viktigste.

- Jeg var jo litt med i forrige EM. Men det hadde vært gøy å komme dit igjen, og gjøre det litt bedre enn sist, he, he.

- Og din posisjon i dag er jo en helt annen?

- Ja, det er den. Og derfor er det viktig.

Enormt press

- Jeg mener ikke at kampen mot Danmark blir bare en «ny dag på jobben». Kampen er viktig. Og det blir stas med fullt hus og 40000 på tribunen.

- Men slike kamper som mot Danmark, spiller vi hver uke i Valencia.

Og da er det godt at vi i alle fall har en mann på banen som er vant til det.

- Jeg har blitt vant til at presset er stort. Ikke så mye på meg personlig, men på hele laget. Vi spiller under enormt press hele tida. Noen vil vel kanskje si at kvartfinale i Champions League ikke er all verden. Men ærlig talt. Jeg synes det er bra å være blant de åtte beste lagene i verden, sier han.

- Starter uansett

Carew var frisk på treninga i går. Og hadde et par lekre avslutninger der han lurte Erik Holtan så det ljomet. Spenningen er ikke om Carew spiller mot Irland i morgen. Men hvem han eventuelt spiller sammen med på topp. Den ferske østerrikske seriemesteren Sigurd Rushfeldt er et alternativ.

- John starter uansett. Spiller vi med to spisser, så blir det vel et valg mellom Tore André Flo og meg. Jeg tipper Flo starter. Han gjorde jo det mot Luxemburg, sier Rushfeldt beskjedent. Vadsøgutten tok det rolig på treninga i går, fordi han spilte kamp, og scoret mål søndag kveld.

Tore André Flo har rykket ned med Sunderland, men smilte likevel fra øre til øre på gårsdagens lette økt.

- Jeg trengte å komme meg litt bort fra tapsstemningen i Sunderland. Det har vært godt komme seg vekk og snakke litt norsk igjen, smiler Flo.

- Jeg har slitt med skader og har ikke trent for fullt i det siste. Det har blitt litt for lite trening.

Skulle han få spille, så er han forberedt på å bli hetset av de patriotiske katolske supporterne som finnes i Irland.

- De er så opptatt av Celtic her, derfor blir det nok buing mot meg fordi jeg har spilt i Rangers, sier han.

FRISK PÅ TRENINGA: John Carew var frisk på treninga i går. Spenningen er ikke om Carew spiller mot Irland i morgen. Men hvem han eventuelt spiller sammen med på topp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media