- Spiller som om de skulle vært 20 år

Verdenseneren skryter av Nila Håkedal og Ingrid Tørlen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet.no): Laura Bush er USAs førstedame. Amerikanske Kerri Walsh og Misty May-Treanor er sandvolleyballsportens desiderte førstedamer.

Den delte opplevelsen det er å spille mot dem er det vanskeligste som finnes i sanden, og du kan nesten ikke håpe på noe annet enn et hederlig tap.

Verdens beste par har nå spilt 104 kamper på rad uten tap. Det er en helt utrolig statistikk.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen klarte ikke bryte denne rekka i natt (norsk tid), og de tapte 2-0.

Amerikansk skryt

Men æren den beholdt de, for spesielt i andresettet yppet de seg mot amerikanerne, og de høstet mye applaus for det oppofrende forsvarsspillet.

Dagbladet.no møtte Kerri Walsh utenfor stadion etter kampen, og hun la ikke skjul på at hun liker de norske jentene - både som spillere og personer.

- De kjemper alltid veldig godt og de gir oss alltid tøff motstand. Jeg liker å spille mot dem, for de spiller virkelig med hjertet, sier Walsh til Dagbladet.no.

OFRET ALT I SANDEN: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen var fulle av sand etter kampen. De kjempet hardt for hver eneste ball. Foto: AFP
OFRET ALT I SANDEN: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen var fulle av sand etter kampen. De kjempet hardt for hver eneste ball. Foto: AFP Vis mer

De norske jentene sier at de liker å spille mot amerikanerne. Det er gjensidig, selv om Walsh sier Nila og Ingrid alltid gjør at de må være på vakt.

- Det er tøft å spille mot dem, for de gir alltid alt. De jobber for hver eneste ball og har en entusiasme som gjør at du skulle tro de bare var 20 år gamle, sier superstjernen og ler.

Nila og Ingrid er begge 29. Kerri selv blir 30 år i morgen og Misty er 31.

- De norske jentene er et av verdens beste par i forsvar. Det laget som møter dem i neste kamp må passe seg, skryter Walsh.

- Marginene mot oss

Spesielt blokka til Kerri Walsh er vanskelig å overliste - og så vant OL-favorittene også de fleste av de fantastiske lange ballene.

- Det er veldig tungt å tape for dem, etter å ha ofret så mye. Vi er vanligvis gode på de lange spillene, og pleier å ha marginene på vår side, sier Håkedal til Dagbladet.no.

Jentene hadde planlagt å gå på banen uten respekt for de langt mer meritterte motstanderne, som er regjerende OL-mestere og tre ganger verdensmestere.

- Spiller som om de skulle vært 20 år

- Det ble tøft i dag, og de viser at de er verdens beste. Men det kunne vært jevnere på resultattavla, hvis vi hadde hatt marginene på vår side, sier Håkedal, som er fornøyd med at servingen fortsatt er bra.

Ingrid Tørlen var skuffet etter kampslutt. Det er hun alltid når det blir tap, selv om deler av spillet var veldig bra.

- Men jeg hadde vært sint om vi hadde vært dårlige. De fisket opp mange baller i dag, og da blir det tungt, men vi får til en del av det vi prøver på, sier hun til Dagbladet.no.

Aldri slått dem

De norske jentene var positive og hadde en god følelse før kampen. De synes det amerikanske paret passer dem, selv om de aldri har slått dem. Før kampen understreket de derimot at de har vært nære noen ganger.

I dag vant imidlertid USA ganske greit:

1. sett: De amerikanske jentene tok ledelsen fra første ball, og den økte de gradvis gjennom settet. Vi fikk se noen fantastiske ballvekslinger i Chaoyang-parken, men det var i de fleste tilfellene Walsh og May-Treanor som gikk seirende ut av dem. Håkedal servet inn to ess på rappen mot slutten av settet, men det hjalp ikke og amerikanerne vant 21-12.

2. sett: Norge startet bra i andresettet og hang veldig godt med til 4-4. Da rykket USA litt fra, og de gikk opp til 10-5. De norske jentene ga seg derimot ikke og den amerikanske ledelsen ble etter hvert kuttet ned til tre poeng. Slik fulgte parene hverandre. USA økte med et par poeng, og Norge kuttet ned til tre igjen. Men mot slutten av settet var verdensenerne sterkest, og de vant 21-15.

Veien videre

Etter to tap og bare én seier i gruppespillet, må Nila og Ingrid ut i omspillskamp senere i dag.

Hverken tidspunkt eller motstander er foreløpig klar, melder NTB. Kampen kan du følge direkte her på Dagbladet.no senere.

- Det blir uansett en kamp til her. Hvis vi må spille en kvalikkamp, kaller vi den bare en bonuskamp i stedet, sier Nila.

PS! Det andre jenteparet, Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes, vant to av gruppekampene og er videre til åttendelsfinale med sin andreplass. Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund tapte alle sine tre kamper og er ute av OL-turneringen.

OL-FAVORITTER: Kerri Walsh og Misty May-Treanor slo de norske jentene 2-0 i den siste gruppekampen.
GODE SJANSER: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal har gode sjanser til å gå videre, selv om de kanskje må gjennom omspill før åttendelsfinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer