- Spiller som om det står om livet

Frank Rijkaard hyller og refser engelsk fotball.

(Dagbladet.no) Frank Rijkaard og Barcelona hadde ett håp igjen denne sesongen. Og det var å score og klare minst uavgjort på Old Trafford.

Den drømmen brast, for Manchester United forsvarte seg som om det var finalen etter at Paul Scholes scoret det som ble vinnermålet. Nå er rødtrøyene der, i Champions League-finalen, for første gang siden 1999.

Nederlandske Rijkaard er selvfølgelig skuffet, men han er fortsatt innstilt på å fortsette i Barcelona - hvis han får lov.

Skryter av nivået

I stedet for å finne noe å klage på benytter Rijkaard anledningen til å hylle engelsk fotball. Han er mektiv imponert over den engelske dominansen i Champions League.

- Nivået til engelske lag er høyt. Det er veldig vanskelig å slå dem for de er så sterke. De er godt organisert og alle spillerne er på rett side av ballen. Derfor er det så tøft å ta dem, sier Rijkaard ifølge The Daily Telegraph.

Barcelona hadde ballen klart mest i begge de to kampene, men de sleit med å trenge gjennom forsvarsmuren til United. De trillet kula til hverandre, og spesielt Lionel Messi viste fram noen imponerende rykk innimellom. Men det ble rett og slett for lite rom igjen til spanjolene.

- Den typen fotball de spiller ser du bare i Premier League. De forsvarer seg som om det står om livet. Og de gjør det veldig bra, sier den pressede Barca-treneren.

180 MINUTTER - INGEN MÅL: Barcelona maktet ikke score mot Manchester United. Frank Rijkaard mener engelske lag er for gode defensivt. Foto: REUTERS
180 MINUTTER - INGEN MÅL: Barcelona maktet ikke score mot Manchester United. Frank Rijkaard mener engelske lag er for gode defensivt. Foto: REUTERS Vis mer

- Ikke den fineste fotballen

Han mener til og med at det bare var uflaks - for engelskmennenes del - at det ikke var fire Premier League-lag i semifinalene. Liverpool og Arsenal ble trukket mot hverandre i kvartfinalen, så da ble det en umulighet.

Men selv om Rijkaard er imponert over de defensive kvalitetene til engelskmennene - føler han at de til tider holder igjen litt mye offensivt.

- Jeg mener de har mer å gi. Det er litt synd for det er ikke den fineste fotballen å se på.

Xavi Hernandez er skuffet over at det spillemessige overtaket deres ikke endte med scoringer.

- Skuddene ville ikke gå inn. Vi traff omtrent alt annet enn nettmaskene. Det har ingenting å si hvordan vi spilte, så lenge vi ikke klarte å score verken her eller på hjemmebane, sier han.

Carles Puyol sto over Camp Nou-oppgjøret, men var tilbake som kaptein i går kveld.

- Vi viste karakter og et sterkt ønske om å komme oss til finalen. Vi er et lag av vinnere - det eneste som manglet var scoringen.

- Spiller som om det står om livet
VIL BLI: Frank Rijkaard har ingen planer om å trekke seg som Barcelona-sjef.