AMPERT: Det ble ampert i et møte mellom to lag i 5. divisjon torsdag. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
AMPERT: Det ble ampert i et møte mellom to lag i 5. divisjon torsdag. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Spiller spyttet på dommeren i 5. divisjonskamp, svarte med å blåse av kampen og dra hjem

- Det er trist og uheldig at det er en utvikling i kampen som gjør at han ser det nødvendig å avslutte kampen, sier fotballkretsen.

(Dagbladet): Seriekampen mellom to Oslo-lag i 5. divisjon torsdag kveld, ble mer dramatisk enn det de involverte hadde sett for seg på forhånd.

Etter en drøy times spill, blåste dommeren i oppgjøret frispark. Det reagerte en av spillerne sterkt på. Han skal ha snakket på seg et rødt kort, og så spyttet på dommeren.

Til behandling

Dommeren reagerte da med å blåse av kampen, 25 minutter før slutt.

Daglig leder i Oslo fotballkrets, Tore Jarl Bråteng, bekrefter at saken har ankommet kretskontoret og er til behandling. Han kan ikke kommentere detaljer i saken.

- Vi er kjent med at det er skjedd og at kampen ble avbrutt som følge av en episode. Det er trist og uheldig at det er en utvikling i kampen som gjør at han ser det nødvendig å avslutte kampen, sier Bråteng.

Episoden er, etter det Dagbladet erfarer, spyttingen på dommeren. Det er også det dommeren har skrevet i rapporten etter kampen.

- Skjønner at han dro

Daglig leder i klubben til spilleren som er anklaget for å ha spyttet, har også lest og gått gjennom rapporten etter kampen. Han sier dette til Dagbladet:

- Det er en hendelse vi tar på alvor og følger opp. Dette er en fin fyr som har gjort noe dumt, og han har beklaget seg. Det er ingen som liker eller driver med fotball som skal oppleve noe sånt, sier han.

- Det var ikke noen opphetet stemning mellom oss og dem, så dette var en disputt mellom dommeren og spilleren. Det er sånn som ikke skal skje på en fotballbane. Jeg skjønner at han dro, sier treneren til motstanderlaget til Dagbladet.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med nevnte spiller. Vi har vært i kontakt med dommeren, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.