-  Spiller til jeg er 40 år

Seks måneder og to dager etter at han ble skadet i Skien er Ørjan Berg overbevist om at han kan spille til han er 40 år.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): I går var han tilbake med 90 minutter og en scoring i fotballskoa.

-  Jeg bestemte meg for at jeg skulle spille denne kampen på fredag, var selvfølgelig litt usikker og spent, men underveis tenkte jeg ikke på skaden i det hele tatt, sier Ørjan Berg til Dagbladet.

Så med andre gledelige RBK-ord;

-  Jeg er ett hundre prosent skadefri.

Ingen visste hvor lang tid det kom til å ta Ørjan Berg og komme tilbake. Det eneste man var sikre på i Rosenborg var at 37-åringen skulle få den tida han trengte. Og etter mange nesten-comeback på treningsfeltet, og etter mange små nedturer da det viste seg at han fortsatt ikke var i stand til å sparke fotballen slik han ønsker og kan, kom oppturen i Abrahallen i går ettermiddag.

Norges beste ball-gener

-  Jeg er selvfølgelig veldig sliten, men jeg holdt hele matchen, sier Ørjan Berg.

-  Det er selvfølgelig et veldig godt tegn.

Og enda bedre for alle RBK-sjeler som fryktet at Ørjan Berg skulle bli slitende med denne og andre skader resten av sitt fotballiv:

-  Dette betyr at kroppen fortsatt holder. Det er heller ingen grunn til at denne skaden skal komme tilbake. Og slik jeg ser det nå kan jeg helt sikkert spille til jeg er 40 år.

-  Det er ikke noe problem, sier Ørjan Berg til Dagbladet.

Ørjan Bergs framtidsplan er ikke bare tuftet på lykkerus etter de 90 første smertefrie minuttene på et halv år. Det har med familie å gjøre.

-  Det ligger nok i genene, sier Rosenborgs midtbanesjef. -  Både moren og faren min - og bror Runar også, han er jo 35 år og holder på der oppe i Bodø - har fysikk som får meg til å tro at det er mulig å spille på topplan i noen sesonger til. For sjøl om jeg er 37 så merker jeg ikke noe til alderen.

-  Det er et veldig godt tegn.

Et annet godt tegn er at det fortsatt er tre uker igjen til seriestart. Og at Ørjan Berg er overbevist om at han vil være i skikkelig kampform når Tippeligaen starter.

Scoret i comebacket

-  Det er i hvert fall ingen grunn til at jeg ikke skal være det. Nå handler det bare om å spille kamper.

Og hva kamper angår blir Rosenborg bare bedre og bedre.

-  Vi var veldig gode mot Tromsø i denne kampen, sier Ørjan Berg. -  Vi skapte veldig mange målsjanser. Og sånn sett kan du sikkert si at vi burde vunnet mer.

-  Men seier er alltid en seier.

Og mål er alltid mål. Og veldig artig å score.

-  Selvfølgelig hyggelig å gjøre 1- 0 i min første kamp. Og så kom han Frode Johnsen og gjorde 2- 0 på en kjempevolley i andre omgang. Og laget henger sammen nå - vi har mange spillere å ta av.

-  Jeg vet ikke om vi er bedre nå enn på samme tid i fjor. Jeg vet bare at vi er gode.

-  Og det beste?

-  At jeg ikke kjente noe til skaden. Det betyr at jeg har fordøyd de store treningsmengdene uten ball veldig bra, og at jeg er godt rustet foran sesongen. For det er bare balltrening jeg mangler og det skal jeg skaffe meg gjennom treninger og kamper fram til seriestart.

-  Du kan godt si jeg er lettet, sier Ørjan Berg til Dagbladet.

JUBEL-COMEBACK: Ørjan Berg strålte etter 90 minutter med scoring i sitt skadecomeback i går. Nå satser han på tre nye Rosenborg-sesonger. - Dette betyr at kroppen fortsatt holder. Det er heller ingen grunn til at denne skaden skal komme tilbake, sier Berg.
SOM FØR: Ørjan puttet like godt det første av RBKs mål mot Tromsø.