Spiller trolig mot United

I går kveld skrev Morten Gamst Pedersen under sin personlige kontrakt med Blackburn. I morgen debuterer han trolig mot Manchester United.

MANCHESTER/BLACKBURN (Dagbladet): Gamst Pedersen ankom Manchester fra Bergen klokka ti går morges, sammen med faren Ernst. Han ble plukket opp av Blackburns sjåfør.

-  Jeg er litt spent, og jeg vet lite om programmet utover dagen. Jeg vet heller ikke om jeg skal spille på lørdag, sa Norges ferskeste fotballproff til Dagbladet da han landet i England.

Blackburn og Tromsø ble onsdag enige om en overgangssum på 31 millioner kroner. Angivelig blir 18 millioner utbetalt ved overgangen, mens det resterende blir betalt ved spilte 30, 60 og 90 offisielle kamper.

Gode resultater

I går skulle landslagspilleren testes fysisk før han forhandlet ferdig detaljene i sin personlige kontrakt. Først gikk ferden til et idrettssenter i Manchester. Seinere på dagen ble han undersøkt av både ortoped og hjertespesialist, og han gjennomgikk fysiske tester på Blackburns treningsanlegg nord for byen.

De fysiske testene skal ha vist meget positive resultater, og Gamst Pedersen skal på noen av testene ha scoret svært høyt.

klokka 17.15 begynte forhandlingene om personlig kontrakt. Gamst Pedersen kan vente seg en betydelig lønningspose hver uke, men mye av lønnen er prestasjonsrettet, med bonuser for mål, målgivende pasninger, og antall opptredener i Blackburn-trøya. Han skrev i går kveld under en fireårskontrakt.

Nå det begynner

Klokka 22.30 kunne Gamst Pedersen overfor Dagbladet bekrefte at kontrakten var signert.

-  Selvfølgelig er jeg fornøyd. Det har vært en lang dag, med mye stress, men når enden er god er allting godt, som de sier. Det er nå det begynner, fram til nå har det jo bare vært papirarbeid. Etter det jeg vet kan jeg være aktuell for laget allerede i morgen, sier Gamst Pedersen til Dagbladet, før han forsvinner til middag for å feire sin nyervervede proffstatus.

Spiller lørdag

Blackburn-manager Graeme Souness håper at han kan bruke Gamst Pedersen allerede i hjemmekampen mot Manchester United. Blackburn har hatt en tøff start på sesongen, og ligger nest nederst med bare ett poeng etter tre kamper.

I onsdagens 3- 0-tap mot Arsenal spilte Blackburn med venstrebacken Gresko på venstreflanken, og det fungerte dårlig.

-  Forhåpentligvis er han klar til lørdagens kamp. Så handler det bare om hvor raskt han kan tilpasse seg vår spillestil, sier Souness.

SPILLEKLAR: Morten Gamst Pedersen ankom i går morges flyplassen i Manchester for å forhandle om de siste detaljene i kontrakten med Blackburn. En lang dag seinere var han klar for fire år i klubben.
HEKTISK: Mye styr før kontrakten ble klar. Her er Morten Gamst Pedersen på vei ut i en ventende bil sammen med faren Ernst (midten) og Blackburns sjåfør.