PRESSET: Per Joar Hansen er inne i en tøff periode med Rosenborg. Her ved siden av Sarpsborgs målscorer Kristoffer Tokstad etter 1-1-kampen i kveld. Foto: Digitalsport
PRESSET: Per Joar Hansen er inne i en tøff periode med Rosenborg. Her ved siden av Sarpsborgs målscorer Kristoffer Tokstad etter 1-1-kampen i kveld. Foto: DigitalsportVis mer

- Spiller uten selvtillit, mangler aggressivitet, dårligere enn før

Sarpsborg-stjernas nådeløse dom over RBK.

SARPSBORG (Dagbladet): Presset øker på Rosenborg-boss Per Joar Hansen etter at trønderne bare klarte 1-1 borte mot Sarpsborg i kveld.

«Perry» har måttet tåle mye kritikk den siste tida, både for manglende underholdning og en poengfangst som ikke er i nærheten av å måle seg med de argeste konkurrentene.

Etter 1-3-tapet for Stabæk 16. mai skrev Adresseavisas sportskommentator Kjetil Kroksæter at Hansen ikke får til det han prøver på.

Sportslig leder Erik Hoftun fulgte opp med å si at dette ikke er rett tidspunkt å evaluere «prosjekt tilbake til røttene», mens styreleder Ivar Koteng uttalte at trenerspørsmålet ikke er et tema nå.

Samtidig har spillerutvalget diskutert situasjonen og på toppen av alt er supporterne - mildt sagt - forbanna.

Vil ha to poeng per kamp Sjefen sjøl, «Perry», står - om ikke annet - med rak rygg og sier at han tåler trøkket bra. 

- Det stormer alltid rundt Rosenborg. Forventningene er skyhøye, og det har noe med historien i Rosenborg å gjøre. Forventningene er annerledes enn hos alle de andre lagene i Norge. Fakta er at Rosenborg ikke har vunnet noe siden 2010, og det er fire år siden, sier Hansen til Dagbladet.

Perry innrømmer imidlertid at 16 poeng etter ti kamper, noe som gir 5. plass i serien, ikke er godt nok:

- Vi skulle gjerne hatt to poeng i snitt, noe som er målet vårt, men det har vi dessverre ikke, sier han.

Bojan-kritikk En som tror han vet noe av grunnen til at Rosenborg ikke får det til, er Sarpsborgs midtbanestjerne Bojan Zajic.

Serberen spilte hele kampen mot trønderne i dag, og merket bedre enn de fleste hva som ikke fungerte.

- I dag fikk vi mye mer tid og rom enn vi gjorde mot Rosenborg i fjor. De er ikke aggressive nok og spiller ikke som før, sier Zajic til Dagbladet.

- Har RBK mistet selvtilliten?

- Ja. Vanligvis vet vi at de kommer hit for å vinne, men da vi våknet opp etter pause i dag, burde vi ha tatt dem.

Den hardtskytende 08-spilleren har imidlertid ingen forklaring på hvorfor RBK er dårligere. Han mener nemlig ikke at Perry har skylda.

- De burde vært høyere på tabellen. Det var de i fjor. Hansen er en fantastisk trener og gjorde det bra med U21-landslaget. I år vet jeg ikke hva som skjer, men de ser ikke ut som det samme laget, sier han.

Gamst: - Må jobbe knallhardt Morten Gamst Pedersen er delvis enig at at Rosenborg framsto uten selvtillit i kveld.

- Jeg syns vi spilte med selvtillit i første omgang, men det skifta i 2. omgang. Vi må bare tørre å spille det spillet vi er enige om. Vi vet at når vi får det til å fungere, så blir det bra. I fotball holder ikke nesten, dessverre, sier han og legger til:

- Vi er i samme båt alle sammen. Fotball er et lagspill og da må man bare stå samlet. Vi må bare jobbe knallhardt.