Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spiller vi sånn i 90 minutter, kan vi snakke om ordet på fire bokstaver

Godset scoret fem i oppvisning mot FFK.

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset - Fredrikstad 5-0.

Strømsgodset lå øverst på tabellen før kveldens møte med Fredrikstad på Marienlyst Stadion i Drammen. Det gjør de definitivt også etterpå.

For ligalederen vartet opp med en fantastisk andreomgang på hjemmebane, knuste Fredrikstad 5-0, og tok et skikkelig grep om gullplassen i Tippeligaen.

Sju poeng ned til Molde - det er mestertakter.

TOMÅLSSCORER: Strømsgodsets Peter Kovacs setter inn sitt første av to mål mot Fredrikstad i kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Strømsgodsets Peter Kovacs setter inn sitt første av to mål mot Fredrikstad i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- 5-0 mot et bunnlag er bra. Disse kampene skal vinnes, og jeg er veldig stolt over at vi gjør det. Holder vi dette nivået i 90 minutter, da kan vi begynne å snakke om det ordet på fire bokstaver, sier trener Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

- Andreomgangen var stor. Vi løfter oss, og vi viser hva som bor i dette laget og dette kollektivet.

Scorer og scorer
Fredrikstad hadde i motsetning til Godset plassert seg i den andre enden av tabellen, med kun fem poeng mer enn bunnlaget Stabæk. Begge de to lagene holder seg på plassene sine etter at Strømsgodset i går vant i Drammen, og Godset har sju poeng på utfordrer Molde, som i morgen møter Lillestrøm på Åråsen.

Fredrikstad hadde alt å vinne i, men også Strømsgodset var avhengig av poeng for å holde på ledelsen foran Molde og Rosenborg.

Strømsgodset har ikke tapt på hjemmebane i år, og heller ikke kveldens kamp ødela for den statistikken, tvert i mot. Hjemmelaget sa seg ikke fornøyd før de hadde puttet hele fem mål i Fredrikstads mål, signert Stefan Johansen, Peter Kovacs (2), Adama Diomande og Ola Kamara.

SILKEFOT: Stefan Johansen scoret et vakkert frisparkmål da Strømsgodset tok ledelsen mot Fredrikstad.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SILKEFOT: Stefan Johansen scoret et vakkert frisparkmål da Strømsgodset tok ledelsen mot Fredrikstad. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Drammen-laget har scoret hele 38 mål i årets sesong, og topper målstatistikken.

Nydelig frispark
Strømsgodset startet friskt, og hadde et par gode sjanser allerede de første fem minuttene, men Fredrikstad hang godt med, og det var høyt tempo på banen.

Strømsgodset puttet første målet etter 17 minutter spilt, da hjemmelaget fikk frispark like utenfor 16-meteren. Stefan Johansen satte ballen sikkert over muren, og rett i mål.

Like etterpå fikk bortelaget muligheten til å utlikne, da Strømsgodsets-keeper Adam Larsen mistet ballen i feltet, men returen gikk i stolpen og ut.

Strømsgodset fortsatte presset, og fikk en ny sjanse bare minutter senere, men heller ikke denne gangen gikk ballen inn.

3-0: Adama Diomande headet inn Godsets tredje. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
3-0: Adama Diomande headet inn Godsets tredje. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget. I andre omgang puttet Ronny Deila Amada Diomande inn for Lars Iver Strand.

Rant inn
Strømsgodsets andre mål kom ti minutter inn i andre omgang da Peter Kovacs fikk en flott ball sendt inn foran mål av Lars Christopher Vilsvik, og han satte ballen lett i mål bak en sjanseløs Fredrikstad-keeper. Sitt femte for Godset i år, og sitt 50. Mål i Tippeligaen.

Etter 61 minutter var det innbytter Dio sin tur til å sette ballen i nettet, etter nok et godt innlegg fra Vilsvik.

Deretter var det igjen Kovacs tur etter 73 minutter. Også da er det Vilsvik som sender et innkast i retning spissen, som fyrer løs et skudd, men Masalin reddet, før Kovacs satte returen i mål.

Ola Kamara ville også på scoringslisten, og drøye sju minutter før fulltid er det hans tur til å sette kampens femte mål med hælen.

Strømsgodset lekte med Fredrikstad, som ikke ser ut til å kunne klatre på tabellen, mens Godset har tatt et klart grep om gullet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media