KLAR FOR SIN FØRSTE KAMP: Laurent Blanc har tatt med seg en uerfaren tropp med 13 debutanter til kampen mot Norge. Foto:    AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
KLAR FOR SIN FØRSTE KAMP: Laurent Blanc har tatt med seg en uerfaren tropp med 13 debutanter til kampen mot Norge. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAYVis mer

- Spiller vi som Norge får vi problemer

Laurent Blanc ledet Frankrike på Ullevaal i kveld.

||| Frankrikes nye landslagssjef Laurent Blanc vil prøve ulike formasjoner og bytte mange spillere på Ullevaal onsdag, men forsvarsfireren skal helst ikke røres.

- Det tar tid å bygge et forsvar, så de fleste byttene vil bli framover på banen, sa den tidligere stopperkjempen tirsdag.

Blanc offentliggjør laget først kampdagen, men han røpet at han akter å benytte to formasjoner i løpet av kampen.

13 mulige debutanter
- Jeg liker at lagene mine spiller fin fotball. Det er ikke motsatte spillestiler som støter sammen onsdag, men nesten. Om vi spiller som Norge vil vi få problemer. Vi må holde ballen på bakken og passe godt på ved dødballer, sa Blanc ifølge football365.fr.

- Dersom kampen tillater det, vil jeg prøve ut to formasjoner.

Den ene er ganske sikkert 4-2-3-1, som har vært Frankrikes faste formasjon. Også Blancs Bordeaux-lag har sverget til den formasjonen.

Det er vanskelig å spå hvordan laget vil se ut. Av de 22 spillerne Blanc har med seg til Oslo er 13 mulige debutanter.

Dårlig tid
- Vi må vise at vi er i stand til å lære raskt. Jeg har ikke hatt tiden jeg skulle ønske til å jobbe med spillerne, men det er ingen unnskyldning. Vi trenger et godt resultat, sa Blanc.

Han overtok jobben etter utskjelte Raymond Domenech, som avsluttet sin tid som landslagssjef med en katastrofal VM-innsats i Sør-Afrika. Ingen av de 23 spillerne i VM-troppen ble tatt ut til Blancs debut.

Frankrike trente mandag i Clairefontaine nær Paris og ankom Oslo tirsdag ettermiddag. På kvelden møtte Blanc og Philippe Mexès til pressekonferanse før en lukket trening på Ullevaal stadion.

Den franske troppen reiser hjem rett etter onsdagens sene kveldskamp på Ullevaal.

(NTB)