Spillerbørs Norge-Danmark

kampfakta, kommenatarer og spillerbørs til Norges kamp mot Danmark på La Manga.

Norge-Danmark 4-2

Om kampen: Verst tenkelige åpning da Henning Berg serverte danskene 1-0 etter et halvt minutt. Men Norge kom seg over flausen og festet grepet gjennom solid innsats i duellene. Likevel fikk Danmark flest sjanser før pause, på gode dødballer og en litt unødvendig Frode Olsen-manøver. Etter pause var det kun Norge, og det var ufortjent da Danmark utliknet til 2-2 rett før slutt. To kjappe norske scoringer på overtid sikret både seieren og rettferdigheten.Øyvind A. Monn-Iversen

Sjanser: Norge 13, Danmark 7

Frode Olsen, 4 poeng: Virket unødvendig spektakulær og ga en farlig retur på et dansk frispark fra 35 meter. Et rufsete tilbakespill. Ellers godkjent i en kamp med lite å gjøre.

Trond Andersen, 6 poeng: Igjen meget solid som høyreback. Er trygg med ballen, og ga mer juling i duellene enn vi har sett tidligere. Flere fine framspill.

Henning Berg, 5 poeng: Den stygge tabben etter et halvt minutt preger naturligvis totalinntrykket. Sånne feil skal ikke forekomme. Rettet opp mye med halvannet mål og tøffhet i duellene.

Bjørn Otto Bragstad, 5 poeng: Ikke like patent som på sitt alle beste. Ble dratt ut et par ganger og kom på etterskudd. Men råsterk i duellene og trygg og klok med ballen. Meget god på dødballer.

André Bergdølmo, 7 poeng: Demonstrerte solid form. Storkoste seg i perioder med tekniske delikatesser, sterk i duellene og konstruktiv med ballen.

Jan Derek Sørensen: Litt framgang fra Island-kampen. Mer engasjert og flinkere til å utfordre med farta. Men fortsatt anonym i lange perioder. Gikk ut ett minutt før pause med lyskeproblemer.

Ståle Solbakken, 5 poeng: Tro til i duellene og viste ansvar. Tok gode initiativ han ikke fikk respons på, og hadde uflaks som ikke scoret. Solid, men har en del å gå på.

Bent Skammelsrud, 5 poeng: Har fått selvtillit i jobben sentralt på midten. Klok og rutinert både med og uten ball - dog uten å glitre på noe vis. Sterk i lufta, gode dødballer.

Roar Strand, 5 poeng: Løp og sleit og stykket opp danskenes forsøk i kjent stil. Men tydelig et stykke unna toppformen. Kom ikke til sjanser eller gjennombrudd.

John Arne Riise, 7 poeng: Løftet seg ytterligere et hakk etter debuten - denne gang på venstreflanken. Har tempo, ballkontroll, fysikk, en utmerket innleggsfot.

John Carew, 7 poeng: Sto fram i ny utgave. Beveget seg mer og klokere. Konstant uromoment. Spiss før pause, enda bedre på høyreflanken etter pause.

Andreas Lund, 8 poeng: Har en jobb i denne fotballverden: Å score mål. Lagde to på én omgang, ett med hodet og ett med beina. I tillegg god i lufta og sterk i duellene. En EM-joker.

Vidar Riseth, 5 poeng: Spilte 39 minutter som høyreback for Trond Andersen. Løste oppgaven uten problemer, men var bedre på venstresida mot Island.

Raymond Kvisvik : Debuterte med åtte minutter for John Arne Riise.

Stemning: Døsig.

Høydepunktet: Henning Bergs kraftanstrengelse som ga utlikning og oppreisning etter tabben etter et halvt minutt.