Spillerbørs

Dagbladet vurderer de norske spillerne:

Frode Grodås: 6

Har to meget gode redninger: Et frispark han slår til corner, og en tøff og våken utrusning. Ellers ingen problemer, bortsett fra enkelte småslurvete tilbakespill. Men det er banens _ ikke Grodås _ sin skyld.

Gunnar Halle: 6

Viste fra første spark at han vil til VM. Aggressiv, tøff og passe smågrisete i duellene til å overbevise Drillo. Litt sløv ved Mexicos første mål, og ellers litt overivrig og upresis i gunstige posisjoner oppe i banen.

Henning Berg: 4

Må ta på seg hele skylda for Mexicos andre mål. Burde løst situasjonen med en brutal klarering. Er inne i en periode hvor slike situasjoner oppstår oftere enn ønskelig _ og langt oftere enn vi ble bortskjemte med i en lang periode.

Ronny Johnsen: 5

Preget av manglende kamptrening før pause. Litt avventende og usikker. Spilte seg opp etter pause, og viste at han ikke er så mange uker unna toppformen. Men kanskje aller viktigst: Beinet holdt.

Stig Inge Bjørnebye: 7

Meget god kamp. Har servert cornerne i forkant av fem av Drillos sju siste mål (fire i går, ett mot Danmark), og er plutselig like myk, balansert og selvsikker som på sitt beste. Minus for frisparkene som ikke holdt samme nivå som cornerne.

Håvard Flo: 6

Tok ansvar fra start. Vant i lufta, initiativrik langs bakken, og sterk nok i kroppen til å holde mexicanerne på avstand i trange situasjoner. Beviste at innsatsen mto Danmark ikke var et blaff _ og definitivt klar for VM.

Roar Strand: 6

Meget god før pause. Engasjerte seg, og demonstrerte at han er i form både i bein og hode. Praktfull scoring, og viste nok en gang at han har teknikk til å gjøre det spektakulære. Verre med enkelte mer elementære ting _ spesielt ut over i andre omgang.

Ståle Solbakken: 5

Gjennomført solid kamp nok en gang. Men av dem som allerede er klar for VM, og Solbakken har nok hatt en mer sprudlende motivasjon tidligere. Har roen og tryggheten i de fleste situasjoner, og viste at han også er et utmerket alternativ i Rekdal-rollen.

Erik Mykland: 7

Storkoste seg i den tette og oppstykkede kampen. Fikk brukt fotballintelligensen og ballsnapperegenskapene til å bryte opp Mexicos forsøk, og var også kreativ i avleveringene. Et par utsøkte finter trekker ytterligere opp.

Ole Gunnar Solskjær: 3

Tok initiativ og skreik etter ballen, men fikk den for sjelden. Heller ikke spesielt dyktig de gangene han fikk sjansen. Kom på etterskudd i duellene, og vant heller ikke i lufta. Litt bedring etter pause, men det forventes langt mer av Solskjær.

Egil Østenstad: 5

Vanskelig jobb som enslig spiss på en humpete og overbefolket bane. Men tok mange og riktige initiativ, og demonstrerte kvaliteter som kanskje ikke var så synlige. Burde ha scoret alene med keeper.

Petter Rudi: 2

Spilte 45 minutter for Flo. En lidelse for en ballspiller som Rudi å komme inn på et jorde som Bislett. Misset stort sett de gangene han var i nærheten av ballen, men fikk verdifull følelse av fotballkamp. Garantert mye bedre i Molde om en uke.

Kjetil Rekdal spilte i 22 minutter for Ståle Solbakken.

Tore André Flo spilte i 11 minutter for Egil Østenstad.

<B>HADDE IKKE DAGEN:</B> Ole Gunnar Solskjær var ikke dyktig nok de gangene han fikk sjansen.