Spillerbørs: Norge - Cuba

Spillerbørsen: Hun herjet med Cuba

Norge kontret Cuba i senk i VM-debuten. Slik vurderer Dagbladet de norske spillerne.

FÅR DE BESTE SKUSSMÅL: Håndballekspert Frode Kyvåg forklarer hva det er som gjør Heidi Løke til et mareritt for motstanderne. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Cuba 47-16 (25-9)

KUMAMOTO/OSLO (Dagbladet):

Kontring på kontring var oppskriften da Norge kjørte over Cuba fra start til mål. i årets første VM-kamp.

Alle Norges VM-debutanter fikk sjansen og fikk positive tilbakemeldinger i det som ble en enkel norsk seier.

Silje Solberg (målvakt) 7

Cuba scoret kun 9 mål på 28 skudd i den første omgangen. Reddet to av to straffer, den andre med en fantastisk dobbelredning og sto godt bak et midtforsvar som gjorde ting godt til rette for henne med gode blokkeringer og taklinger.

Andrea Austmo Pedersen (målvakt) 6

Andremålvakten fikk de siste 25 minuttene og fikk en god opplevelse med flere redninger og bare fem baklengsmål.

Stine Bredal Oftedal 6

Lite spilletid på Oftedal utover i kampen. Viste fine innspill til strek og skaffet straffe tidlig. Kom inn og satte to straffer sikkert. 4 mål totalt.

Kari Brattset 6

Scoret Norges første mål i mesterskapet og er sjef i det norske midtforsvaret. Ender med 4 mål på fire forsøk.

Silje Waade 5

2 mål tidlig i kampen og god defensivt. Ellers en ganske anonym kamp av Waade.

Emilie Hegh Arntzen 6

Med sin lengde er hun en viktig brikke defensivt og gang på gang sendte hun av gårde kontringsballer til Solberg og Herrem. Startet som straffeskytter før hun fikk en smell i nesa og hvilte resten av kampen. Ingen spillemål.

Sanna Solberg 7

7 mål. Var sammen med Herrem stjernen i Norges kontringsspill og fikk sjanse etter sjanse alene med keeper. Stort sett meget sikker der. Også god som toer i forsvar.

Marit Røsberg Jacobsen 3

3 tidlige bom alene med keeper og en teknisk feil, før hun endelig fikk en scoring i andre omgang. Da løsnet det litt for Jacobsen som satte to raske.

Camilla Herrem 7

Får masse kontringsrom av et cubansk lag som ikke løp hjem. Scoret på 5/5 før pause. Deler spilletiden med Solberg og er hakke vassere offensivt og satte samtlige skudd i mål. Åtte scoringer.

Heidi Løke 7 Norge beste

Delt norsk toppscorer med åtte mål. Kommer inn fra benken og viser igjen hvilken eminent offensiv strekspiller hun er. Sikker som banken offensivt både på kontring og i etablert.

Helene Gigstad Fauske 5

Fikk sine første minutter ettter pause. Scoret på direkten i sitt første angrep og skaffet også en straffe seinere. Blir gjemt på kanten defensivt.

Marta Tomac 5

Inne som reserve for Oftedal. Ga bort to straffer defensivt, men styrte det norske angrepet godt de få gangene Norge ikke fikk kontring i den andre omgangen.

Moa Høgdahl 5

Fikk sin mesterskapsdebut, men var lite direkte i den første omgangen. Datteren til landslagsassistenten fikk hull på nyllen med en nydelig flyver i andre omgang.

Hadde kampens fineste scoring med et flott langskudd hvor hun viste hva venstrearmen kan by på.

Stine Skogrand 5

Ble anvendt både på back og kant på høyre siden. Litt anonym som kantspiller, fikk lite serivce de gangene Norge spilte etablert angrep og ingen kontringstrussel. Litt bedre som back og skaffet blant annet en straffe. Siste norske på scoringslista og våknet til liv mot slutten. Tre scoringer.

Ingvild Bakkerud 6

VM-debutanten kom inn for Hegh Arntzen og viste fram en god skuddarm. Scoret tre kjappe mål i den første omgangen og fortsatte med flott spill i den andre omgangen. Scoret på alle fire skuddforsøk.

Malin Aune -

På tribunen under kveldens kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer