UAKSEPTABELT: USAs superstjerne Alex Morgan mente det var uakseptabelt å spille kamp på en så liten bane. Foto: AP Photo/Brynn Anderson/NTB Scanpix
UAKSEPTABELT: USAs superstjerne Alex Morgan mente det var uakseptabelt å spille kamp på en så liten bane. Foto: AP Photo/Brynn Anderson/NTB ScanpixVis mer

Spillere i toppserie måtte bruke knøttliten bane:
- Sjokkerende og flaut

Ikke helt internasjonal størrelse på den midlertidige banen i USA.

(Dagbladet): Kvinnefotballkampen mellom Western New York Flash og Seattle Reign i amerikansk toppdivisjon ble en farse lørdag kveld.

Det var Flash som var verter for kampen, men problemet var at stadion som normalt brukes var opptatt på grunn av en musikkfestival. I stedet stilte klubben med en alternativ bane, et alternativ som ikke akkurat falt i smak.

Hjemmelaget bestemte seg for å sette opp en midlertidig bane på gresset like ved en baseball-bane. Den var ikke akkurat stor.

Fotballbaner rundt om i verden varierer i størrelse. Premier League vil f.eks. sette banestandarden til 105x68 meter.

Banen i dette tilfellet var bare 91x53 meter. Det var knapt noen avstand mellom 16-meteren og linja. Det ser mer ut som en five-a-side-bane enn en elleverbane.

- Må aldri skje igjen

Seattle Reign fikk først beskjed om at banen ville være litt mindre enn 110x61 meter som er den opprinnelige størrelsen på Flash' hjemmebane. Klubben ble fortalt at det eneste som ville være mindre var bredden på banen, og at de ville spille på «et veldig fint gress».

Først fikk kubben en mail om at hjemmelaget ikke hatt møtt de nødvendige kravene, og at banen ikke var god nok, men noen timer seinere kom kontrabeskjeden. At kampen i det hele tatt ble spilt får mange til å reagere.

«Det å bli plassert i en slik situasjon for spillere og støtteapparat er ikke akseptabelt. Resultatet av denne kampen kommer i annen rekke når det gjelder hvilken innvirkning dette vil ha på sporten vår», skriver Seattle Reigns hovedtrener Laura Harvey i en uttalelse.

Hun sier videre at «denne farsen aldri må skje igjen».

USAs stjernespiller Alex Morgan skrev på Twitter at det var «uakseptabelt».

Landslagsspiller Carli Lloyd kaller det «sjokkerende og flaut», skriver ESPN.

Beklager

NWSL (National Women's Soccer League) har gått ut og beklaget etter hendelsen.

«Banestørrelsen var ikke av god nok standard, men på grunn av varierende årsaker bestemte styret i ligaen seg for at denne kampen skulle være et unntak. Sett i ettertid tok vi feil beslutning».

«Som en profesjonell liga må vi sørge for at integriteten til spillet både på og utenfor banen respekteres. Vi gjorde ikke det i kveld og vi beklager til alle spillerne i NWSL, trenerne og fansen», står det i en pressemelding.

Western New York Flash vant forøvrig kampen 3-2. Resultatet blir stående til tross for at Seattle Reign ba om omkamp.