Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillere kan bli permittert

Stans i idrettsarrangementer skaper økonomisk trøbbel for eliteserieklubbene i fotball. Sandefjord og Strømsgodset kan bli tvunget til å permittere spillere.

USIKKER FRAMTID: For Herman Stengel og de andre Strømsgodset-spilleren. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: For Herman Stengel og de andre Strømsgodset-spilleren. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix Vis mer

Torsdag ble det klart at all norsk fotball utsettes, og at serien starter tidligst i mai som følge av koronaviruset. Selv om hensynet til befolkningens helse settes først, skaper utsettelsene økonomiske vansker for en rekke klubber, både på topp- og breddenivå.

– Vi balanserer allerede på en knivsegg økonomisk, og så kommer dette i tillegg. Det er en krevende situasjon, sier Strømsgodsets daglige leder Dag Linseth Andresen til Eurosport.

Andresen bekrefter at klubben har diskutert å permittere ansatte. Mandag skal klubbene i Eliteserien og 1. divisjon i et møte med Norsk Toppfotball (NTF) hvor temaet trolig blir diskutert.

Også nyopprykkede Sandefjord sier at det kan bli aktuelt å permittere spillere.

– Vi holder alle muligheter åpne. Vi må vente til over helgen og se på hva som kommer fra regjeringen, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen.

For å hindre spredning av viruset har klubbene i Eliteserien og 1. divisjon gitt spillerne treningsfri iallfall fram til mandag.

Hele Norges coronakart