- Spillere kastes ut av troppen

Tysk presse mener Solbakken vil vrake flere av Köln-stjernene.

 VRAKES?:  Tysk presse skriver at Milivoje Novakovic er en av stjernene Solbakken vil vrake som et ledd i de varslede endringene i Köln. Foto: NTB / Scanpix.
VRAKES?: Tysk presse skriver at Milivoje Novakovic er en av stjernene Solbakken vil vrake som et ledd i de varslede endringene i Köln. Foto: NTB / Scanpix.Vis mer

GEIßBOCKHEIM (Dagbladet): Reaksjonene i Tyskland er delte etter at Köln i går valgte å beholde Ståle Solbakken som trener. Lokalavisa Express, som i går feilaktig hevdet at Solbakken hadde fått sparken, er mindre fornøyd. Søndag krevde de selv Ståles avgang.

- Leverkusen sparker Dutt! Aachen sparker Funkel! Men i Köln blir alt ved det gamle. Solbakken får beholde trenerjobben, skriver avisa og referer til trenerbyttene i to av de andre lagene i regionen rundt Köln.

Tysklands største avis Bild, fokuserer på de varslede forandringene.

- En ny vri av Köln. I stedet for å sparke treneren, så sparker de spillerne, skriver avisa.

Bild skriver videre at det i første rekke er spiss Milivoje Novakovic, polske Slawomir Peszko og kaptein Pedro Geromel som ligger dårligst an. Ifølge avisen vil Geromel miste sitt kapteinsbind, mens Novakovic og Peszko må belage seg på å bli vraket fra troppen.

- Petit, som er en internt uromoment, vil forlate troppen, fortsetter Bild.

Schumacher sentral
Hvem som egentlig sto for avgjørelsen å beholde Solbakken spekuleres det også i. Ifølge klubben var det bred støtte blant ledere, spillere og støtteapparat om at treneren må få fortsette. Bild mener derimot at klubbens visepresident Harald "Toni" Schumacher var sentral.

- Den endelige avgjørelsen ble tatt over en telefonsamtale. Fremfor alt var det Shumacher som sto på Solbakkens side, skriver avisen.

I dag har Solbakken flere møter med klubbledelsen om strategien fremover.

 SOLBAKKEN FÅR BLI!:  Köln-avisa Express, som søndag først slapp nyheten om at Solbakken hadde fått sparken, skriver om en "barbering" av Köln-troppen etter gårdagens trenerdramatikk.
SOLBAKKEN FÅR BLI!: Köln-avisa Express, som søndag først slapp nyheten om at Solbakken hadde fått sparken, skriver om en "barbering" av Köln-troppen etter gårdagens trenerdramatikk. Vis mer