DUBAI NESTE?  John Arne Riise og Louise Angelica Markussen giftet seg i Oslo lørdag for snart 14 dager siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DUBAI NESTE? John Arne Riise og Louise Angelica Markussen giftet seg i Oslo lørdag for snart 14 dager siden. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Spillere på andrelaget kommer i Ferrari til trening

Riises drøm: Dubai.

(Dagbladet): En nygift John Arne Riise (33) nyter hvetebrødsdagene i Dubai. Nå vil han også spille fotball i emiratet.

Riise avslører dette selv på Instagram. Med et bilde av svaiende palmer - og et innbydende svømmebasseng - skriver venstrebacken med 110 landskamper:

- Vårt favorittsted Dubai. Drømmen min er å bo og spille fotball her.

Det har snart gått 14 dager siden Riise og Louise Angelica Markussen (23) giftet seg i Oslo. Rett etterpå fløy paret til Maldivene.

Nå er de i Dubai, før turen går videre til fotball-VM i Brasil.

Klubbløs Kontrakten med Fulham gikk ut etter sesongen. Riise er med andre ord klubbløs, men ligger tydeligvis ikke på latsiden. Bilder viser en brun og topptrent utgave av Riise.

Fotballserien i De forente arabiske emirater starter opp igjen til høsten. Alle de sju emiratene har en felles serie, der fire av klubbene kommer fra Dubai.

- Hver klubb har lov til å ha fire utlendinger. Men en av dem må komme fra Asia. Som europeer konkurrerer du i virkeligheten om tre plasser, forteller Tor Thodesen til Dagbladet.

Den tidligere hovedtreneren i Sandefjord har det siste året vært assistent i Baniyas fra Abu Dhabi.

Høye krav Thodesen er nå ferdig i Baniyas. Men han vet godt hva som venter Riise, dersom han skulle få napp hos en av klubbene. Omkvedet har vært at hit kommer avdankede størrelser, som vil skumme fløten av en lang fotballkarriere.

- Det er mye å hente på fysikken og den defensive organiseringen. Samtidig stilles det høye krav. Klubbene opererer med korte kontrakter. Hvis du ikke gjør jobben fra første dag, blir du avskiltet, sier Thodesen.

FASJONABELT:  En god lunsj på toppen av luksushotellet Burj Al Arab er mulig når du bor i Dubai. Foto: NTB Scanpix
FASJONABELT: En god lunsj på toppen av luksushotellet Burj Al Arab er mulig når du bor i Dubai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han fortsetter:

- De fire plassene for utlendinger opptas gjerne av folk som har erfaring fra Premier League, Bundesliga eller Primera Division. For noen år siden kunne de bare hente ut penger, uten å bidra med så mye. Nå er klubbene mer interessert i 28-åringer som kan levere.

1500 tilskuere Thodesen forteller at Baniyas, som kom på 9. plass denne sesongen, har 1500 tilskuere på hjemmekampene. Rivaloppgjørene kan dra rundt 5000 tilskuere.

Etter det Dagbladet forstår, tjener de beste spillerne rundt 15 millioner kroner skattefritt i året. I tillegg får de bil og leilighet.

- Spillere på andrelaget kommer i Ferrari til trening, påpeker Thodesen.

- Hvordan ville Riise passet inn her?

- Det er mest vanlig å hente inn midtbanespillere og angripere. Men jeg tror han ville passet inn utmerket. Han er en naturlig rollefigur. Fysisk er han fortsatt som en konfirmant i kroppen. Og ingen kan stille spørsmål ved profesjonaliteten hans.

ERFARING FRA EMIRATENE:Tidligere Sandefjord-trener Tor Thodesen. Foto:  Arnt E. Folvik
ERFARING FRA EMIRATENE:Tidligere Sandefjord-trener Tor Thodesen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer