Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spillere spurte hva Holocaust var

Avram Grant refser deler av Chelsea-miljøet.

||| (Dagbladet.no): Avraham Grant fikk et kort, men hendelsesrikt, opphold på Stamford Bridge.

Men når han ser tilbake på tida i Chelsea, har han ikke bare gode minner. En av de negative opplevelsene stammer fra det som for øvrig var en av de største dagene: Da Chelsea slo ut Liverpool på Stamford Bridge på minnedagen for holocaust.

- Jeg vil aldri glemme denne dagen, det var et sterkt øyeblikk. Det var veldig vanskelig for meg at kampen og holocaustdagen og Liverpool-seieren kom samtidig, sier Grant, og tillegger:

- Noen av spillerne spurte hva dette holocaust handler om. Noen av dem er ganske ignorante, forteller den tidligere manageren til Independent.

Barneproblemer

Israeleren er sjøl sønn av overlevende etter holocaust. Dagen etter Liverpool-kampen deltok han i «Marsjen for de overlevende» i forbindelse med holocaustdagen.

Den smule ignoransen til tross - José Mourinhos etterfølger understreker at Chelsea-spillerne er ekstremt profesjonelle. Men igjen:


- Du ville blitt overrasket. Det er problemer med spillerne i Chelsea som du ikke ville hatt på et barnelag i Israel, sier Grant.

Alt i alt er han sportslig sett fornøyd med sesongen han fikk gjennomføre.

- Vi gjorde veldig få feil, og Chelsea hadde en god sesong. Roman Abramovitsj (Chelseas russiske eier, journ.anm.) er fortsatt en god venn for meg, understreker han.

- Ikke alle i staben var fans
Likevel fikk Grant altså foten etter å ha tapt mesterligafinalen mot Manchester United.

- Abramovitsj hentet meg inn som teknisk manager og trodde jeg skulle forbli i den posisjonen. Eiere er bare interessert i resultater, sånn er det overalt, sier han forståelsesfullt.

Da er han ikke like forståelsesfull overfor andre deler av staben.

- Enkelte i staben var ikke fans og hadde ikke de sterke følelsene og denne fornemmelsen av å tilhøre klubben. De var mer interessert i PR og økonomiske spørsmål, sier Grant.

•Les også: Hedret familie som døde i holocaust

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media