HELT PÅ OVERTID: Muhammed Keita (7) jubler med trener Ronny Deila etter målet som sikret uavgjort.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HELT PÅ OVERTID: Muhammed Keita (7) jubler med trener Ronny Deila etter målet som sikret uavgjort. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Spilleren ble revet i bakken. Målet skulle vært annullert

Martin Andresen raser etter at Godset sikret 2-2 på overtid.


ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga-Strømsgodset 2-2.

Det endte uavgjort mellom VIF og Strømsgodset på Ullevaal. Gjestenes Keita scoret 2-2 på overtid, og det fikk Vålerenga-trener Martin Andresen til å rase.

Rett før Keita banket ballen i vinkelen, mener Andresen en VIF-spiller ble hindret i en duell.

- Jeg er veldig misfornøyd med resultatet. Vi kjemper oss til 2-1, kontrollerer kampen, og slipper inn et mål på slutten. Det skulle vært annullert. Nordvik blir kastet fremover, sier Andresen til MAX etter kampslutt.

Andresen var inne i dommergarderoben til Kjetil Sælen etter kampslutt.

- Forsvarsspilleren blir revet i bakken. Det er ikke tvil om at det er frispark, sier Andresen.

For Godset-trener Ronny Deila smakte det godt med ett poeng. Han mener kritikken fra Andresen er feil.

- Det blir for dumt. Det vil alltid være tvilsomme situasjoner .Jeg er glad for ett poeng. Gutta viser at vi vil ha poeng, og jeg mener det var fortjent. Det ville vært forjævlig om vi tapte denne kampen, sier Deila.

Press på VIF Onsdag huset nasjonalarenaen en av årets beste og mest underholdende tippeligakamper, da Vålerenga tok imot Molde.

Der endte hovedstadslaget med null poeng etter to perler fra Davy Claude Angan og glimrende keeperspill av Moldes sisteskanse Espen Bugge Pettersen. Strømsgodset har hatt spillefri siden forrige helg, og stilte derfor med et klart fysisk fortrinn på Ullevaal.

Men det var Vålerenga - for anledningen med kaptein Kristofer Hæstad plassert på benken - som åpnet best i den første kampen i 15. tippeligarunde.

Sidemann Ogude
Spesielt Vålerengas Fegor Ogude, plassert ute på VIFs høyre side, skapte mye trøbbel — så mye at Strømsgodsets venstreback Lars Christopher Vilsvik måtte nøye seg med én omgang i går.

Verst hadde nok Vilsvik det etter et knapt kvarter. Da sneik Ogude sneik seg inn bak ham. Pasningen fra VIF-spiss Isaac Boakye var perfekt vektet, Ogudes førsteberøring likeså, og avslutningen iskald forbi Adam Larsen Kwarasey.

På tidspunktet for 1-0-scoringen hadde ikke Strømsgodset skapt noe som helst, og hjemmefavoritten hadde kampen i det sporet Martin Andresen ønsket.

Men selv for hjemmelaget var det som om toget tøffet av gårde med bremsene halvveis på.

UAVGJORT PÅ OVERTID: Strømsgodsets klarte 2-2 mot Vålerenga etter scoring på overtid. Her er det Alfred Sankoh som utligner til 1-1 rett før pause.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
UAVGJORT PÅ OVERTID: Strømsgodsets klarte 2-2 mot Vålerenga etter scoring på overtid. Her er det Alfred Sankoh som utligner til 1-1 rett før pause. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

For det ble med den ene sjansen før pause. I stedet var det Strømsgodset som fikk sjansene de trengte for å øke troen på poeng.

Først ved Anders Konradsen etter dødball, deretter ved Alfred Sankoh fra skrått hold, da kampen var ei halvtime gammel.
Lure Storflor
Utlikningen kom på overtid i første omgang, og var et utslag av real juksing.

Det var ikke noe usportslig over det Strømsgodsets venstreving Øyvind Storflor foretok seg da han forfulgte VIFs småspill helt fra egen høyrekant, tvers over matta og bort til Andreas Nordvik på motsatt side.

Men over på den andre sida, helt motsatt av sin egen utgangsposisjon, ble veteranen værende. Sånt — når spillere ikke orker å løpe til den posisjonen de egentlig skulle vært i, men heller lusker håpefullt rundt på jakt etter neste kontring for eget lag - kalles
«juksing» på stammespråket.

Sekunder seinere fikk Storflor - for anledningen Godsets andre høyreving - belønning. I form av en pasning fra Fredrik Nordkvelle.

Innlegget fra den tidligere RBK-spileren var det klasse over. Inne foran mål ventet han som opprinnelig skulle vært der ute på høyresida, Alfred Sankoh.

Umarkerte Sankoh fikk ballen over linja med et hodestøt som så ut til å involvere litt kragebein, litt hals og litt kinn. Dermed 1-1.

Bytter i pausen

Godset byttet ut målscorer Sankoh og back Vilsvik i pausen. Vålerenga svarte med å ta ut Adnan Haidar etter ni minutter av andreomgangen.

Kampbildet endret seg ikke all verdens. Da holdt André Muris grove miss etter 59 minutter på å få større konsekvenser:

Ballen han slapp forbi seg ga Godset-innbytter Jo Inge Berget fri bane mot Lars Hirschfeld, men avslutningen rullet utenfor.

Det skulle ta 72 minutter før det virkelig var farlig i andre enden. Igjen var det Fegor Ogude som avsluttet, men headinga ble slått over av Larsen Kwarasey.

Men VIFs sluttspurt var i det minste i gang.

Ni minutter seinere hang Ogude på nytt høyest i feltet. Headinga gikk denne gang utenfor rekkevidden til Godset-keeperen. Istedet var det pannebrasken til kaptein Alexander Aas som dekket rommet oppunder tverrliggeren.

SKUFFET: Martin Andresen var meget skuffet og forbanna etter ett poeng mot Godset.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SKUFFET: Martin Andresen var meget skuffet og forbanna etter ett poeng mot Godset. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Men selv ikke han kunne hindre det som kom da klokka viste 87.43. Harmeet Singh kom seg fri på venstresida, slo inn til Fegor Ogude - hvem ellers - som denne gang ikke fikk til å avslutte

Men hva gjør vel det, så lenge Yssouf Koné vrikket til seg den ledige kula.

Den skadeplagete spissen, som kom inn ti minutter før, satte ballen lavt under Kwarasey til 2-1.

På benken gikk Martin Andresen bananas, og reiv Isaac Boakye i bakken i pur glede. På tribunen sang Klanen «Vi har verdens beste kone».

Men de ble raskt stille.

Jublet for ett poeng
Klanen hadde neppe fått med seg at Godset hadde satt inn Muhamed Keita en gang. Men det var ikke bare Yssouf Koné som kom fra benken med skumle hensikter.

På en av sine første involveringer sendte Keita Godsetunionen til himmels da han banket ballen i krysset da Vålerenga ikke fikk klarert.

Dermed poengdeling på Ullevaal. Et resultat Godset-spillerne feiret som seier.

Mens Martin Andresen ser ut på Ullevaal-gresset, som om han jakter meningen med fotball.