TOMT PÅ ISEN: Arbeidskonflikten i NHL har vart siden september, og allerede er flere enn halvparten av grunnseriekampene avlyst. For annen gang på ni år kan hele sesongen gå tapt. Foto: SCANPIX/AP/Paul Sancya
TOMT PÅ ISEN: Arbeidskonflikten i NHL har vart siden september, og allerede er flere enn halvparten av grunnseriekampene avlyst. For annen gang på ni år kan hele sesongen gå tapt. Foto: SCANPIX/AP/Paul SancyaVis mer

Spillerforeningen leverte motbud i NHL-konflikten

Partene møtes igjen for å berge sesongen.

Spillerforeningen i NHL leverte mandag et motbud til ligaens seneste forsøk på å løse arbeidskonflikten i ishockeyserien.

Partene ventes å samles ved forhandlingsbordet igjen tirsdag, i et nytt forsøk på å berge sesongen. Begge sider i konflikten er enige om at tiden er i ferd med å løpe ut.

- Svaret fra spillerforeningen var omfattende og tok stilling til alle punktene i vårt forslag, sa NHL-sjef Gary Bettman mandag.

- Vi er i ferd med å gå gjennom deres svar, og vi regner med å kontakte dem tirsdag morgen for å avtale et nytt møte.

Bettman gjentok at serien må settes i gang innen 19. januar for at sesongen skal kunne reddes. Ligaen vil ikke gjennomføre en sesong med færre enn 48 grunnseriekamper for hvert lag.

Spillerforeningens leder Donald Fehr ville ikke snakke om detaljer i foreningens motbud.

- Poenget med mandagens møte var at vi skulle levere vårt svar og at de skulle kunne stille oss noen spørsmål, sa Fehr.

Partene er i forhandlinger for første gang siden 13. desember.

NHL ønsker en tiårig tariffavtale. Arbeidskonflikten har vart siden september, og allerede er flere enn halvparten av grunnseriekampene avlyst. For annen gang på ni år kan hele sesongen gå tapt.

(NTB)