- NEKTET IKKE: Carlos Tevez på benken under Champions League-kampen mot Bayern München. Foto: Mike Egerton, PA/Scanpix
- NEKTET IKKE: Carlos Tevez på benken under Champions League-kampen mot Bayern München. Foto: Mike Egerton, PA/ScanpixVis mer

Spillerforeningen nekter å godkjenne Tevez-boten

- Tevez nektet aldri å spille.

(Dagbladet): Carlos Tevez får støtte fra de engelske fotballproffenes fagforening, Professional Footballers Association (PFA). De nekter å godkjenne boten på fire ukelønner, som Manchester City bestemte seg for å ilegge argentineren tidligere denne uka.

En regel fra 2005 sier imidlertid at bøter av en viss størrelse må godkjennes av PFA. City meldte da også på tirsdag at de ville sende sin beslutning til PFA for ratifikasjon.

Men den velsignelsen er ikke PFA villig til å gi uten videre. Foreningens leder Gordon Taylor var til stede under høringen der Tevez forklarte seg for klubben, og mener boten er gitt på feil grunnlag.

Klubben hevder Tevez har brutt kontrakten på fem punkter ved å nekte å bli byttet inn under bortemøtet med Bayern München i Champions League.

- PFAs mening, basert på bevisene som ble fremlagt, er at Carlos Tevez aldri nektet å spille for klubben. Dette vedgikk klubben selv ved at han på høringen ikke ble tiltalt for å nekte å spille. Dermed anser PFA at det ikke er grunnlag for en bot annet enn opp til to ukelønner, etter avtalen mellom FA, Premier League og PFA, heter det i en kunngjøring fra spillerforeningen gjengitt blant annet av Sporting Life.

PFA sier videre at de har informert Manchester City om sitt syn på saken, og at de vil fortsette å støtte Tevez på dette punktet.

I går meldte flere engelske medier at Tevez og hans representanter vurderer å saksøke manager Roberto Mancini for ærekrenkelser.