STRAFFES KNALLHARDT: Liverpools Luis Suarez får åtte kamper og en kraftig bot etter angivelig å ha uttalt seg rasistisk mot Patrice Evra. Foto: Scanpix/AFP/ANDREW YATES
STRAFFES KNALLHARDT: Liverpools Luis Suarez får åtte kamper og en kraftig bot etter angivelig å ha uttalt seg rasistisk mot Patrice Evra. Foto: Scanpix/AFP/ANDREW YATESVis mer

Spillerforeningen roser Suárez-dommen

- Viktig at vi sender kraftige signal.

Luis Suárez' karantene på åtte kamper og boten på rundt 370.000 kroner sender et godt signal, mener lederen i den engelske spillerforeningen.

Liverpool-spiss Suárez er ilagt straffen for rasistiske ytringer mot Manchester Uniteds Patrice Evra under en kamp i oktober. Gordon Taylor i den engelske spillerforeningen hevder dommen viser at rasisme ikke kan tolereres.

- Vi er et multikulturelt samfunn, men også fotballen er kosmopolitisk. Det er viktig at vi sender kraftige signal hvis en rasistisk handling har inntruffet, sier Taylor til Sky Sports.

Franske Evra anklaget uruguayanske Suárez for rasisme etter oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United på Anfield 15. oktober. Tirsdag meldte Englands Fotballforbund (FA) at Suárez er funnet skyldig i saken.

Liverpool-angriperen har hele tiden nektet for å ha kommet med rasistiske uttalelser. Merseyside-klubben har 14 dager på å anke dommen.

- De må ha hatt tungtveiende beviser i saken for å komme fram til en så streng straff, som vil få avskrekkende virkning for framtiden, mener Gordon Taylor.

(NTB)