Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerkjøp for 1,5 milliarder

Premier League-klubbene har så langt i sommer kjøpt fotballspillere for 1,5 milliarder kroner. Chelsea har kjøpt mest og flest. Manchester United har foreløpig bare hentet én ny spiller.

Da mesterne fra Manchester startet sesongoppkjøringa på det nye treningsfeltet Carrington onsdag, var det bare kjente fjes å se. Uniteds eneste sommerkjøp så langt - europamester Fabien Barthez - og klubbens øvrige EM-spillere er innvilget noen ekstra feriedager.

I London, derimot, har pundsedlene sittet løst i sommer. Chelsea har handlet for 322 millioner, Arsenal for 247 millioner og Tottenham for 225 millioner kroner.

Dyrest

Jimmy Floyd Hasselbaink er fotballøyas dyreste sommerkjøp. Chelsea betalte 195 millioner kroner for nederlenderen som vil gi Tore André Flo tøff kamp om spissplassen.

- Jeg hadde flere tilbud, men jeg ønsket meg til Chelsea og ser virkelig fram til sesongen, sier Hasselbaink, som tidligere har spilt for Leeds.

- Jeg håper jeg kan gjøre Chelsea til et sterkere lag, og kommer til å gi alt for klubben.

Sendt tilbake

I tillegg til Hasselbaink har Chelseamanager kjøpt kroaten Mario Stanic (73 mill.), islendingen Eidur Gudjohnsen (52 mill.) og den italienske keeperen Carlo Cudicini (2,1 mill.).

Også gullkandidat Arsenal har puttet godvarer i handlekurven:

EM-vinner Robert Pires (78 mill.) fra Marseille, kameruneren Lauren Bisan-Etame Mayer (91 mill.) fra Real Mallorca og brasilianeren Edu (78 mill.) fra Corinthians. Edu måtte returnere fra England med falskt pass tidligere i uka, men Arsenal håper å få papirene i orden i løpet av få dager.

Tittelkandidatene Manchester United, Chelsea, Arsenal, Leeds og Liverpool har til sammen sikret seg 16 underskrifter. Ingen av dem er engelske.

DYRT HÅP Jimmy Floyd Hasselbaink representerer verdien på Chelseas håp om ligagull: 195 millioner kroner måtte klubben ut med for å sikre seg målscoreren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media