Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerkrise kan tvinge skadd Berisha på banen i kveld

Her er den norske Europa League-kvelden.

SKAL KANSKJE SPILLE I KVELD: Valon Berisha, her i duell med Laurent Ciman fra Standard Liége, er i Sverige for kveldens Europa League-kamp mot Elfsborg, til tross for at han skal være ankelskadd.Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix
SKAL KANSKJE SPILLE I KVELD: Valon Berisha, her i duell med Laurent Ciman fra Standard Liége, er i Sverige for kveldens Europa League-kamp mot Elfsborg, til tross for at han skal være ankelskadd.Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix Vis mer

Følg alle kampene i Dagbladets fotballstudio fra klokka 18 i kveld.

(Dagbladet): Bortsett fra Tromsø, som spiller sin desiderte bonuskamp mot Tottenham i snøføyka på Alfheim i kveld, ser det svært lyst ut for de aller fleste av de andre norske ballspillerne som måler krefter i den nest gjeveste europacupen denne sesongen.

Og aller lysest ser det ut for Håvard Nilsen og Valon Berisha i Red Bull Salzburg.

Klubben står med fire strake seirer i gruppespillet, og har selvfølgelig allerede sikret seg plass i sluttspillet. Likevel er kampen mot Elfsborg og Henning Hauger og Joakim Jørgensen i kveld blitt svært viktig for østerrikerne.

- Vi må bruke denne kampen til å spille på oss selvtillit vi kan ta med oss hjem igjen, sier Red Bull-forsvareren Christian Schwegler til den østerrikske nettavisa Salzburg 24.

Skadd Berisha
For Valon Berisha og resten av Salzburg har nemlig tapt to på rad i den hjemlige ligaen, og det er et skjær i sjøen for den overlegne serielederen. Skjær er det nok av i troppen også.

Skadelista er lang som et vondt år, og ifølge Salzburg 24 reiser østerrikerne til Sverige med 17 spillere. Flere av dem i tvilsom skikk.

Valon Berisha er ifølge avisa ankelskadd, og burde ideelt sett ikke spilt, men kan i verste fall bli tvunget til å starte på grunn av skadesituasjonen. I hvert fall om gutta fra Mozarts hjemby ikke skal gå på sin tredje smell på rad.

- Dette er en kamp vi må vinne, det er helt sikkert, sier Salzburg-forsvarer Andreas Ulmer til avisa.

Operasjon Hedenstad
Den andre kampen i denne gruppa, gruppe C, mellom Mushaga Bakengas Esbjerg og Standard Liége, er heller ikke avgjørende for hvem som avanserer fra gruppa. Esbjerg er som Salzburg allerede videre med sine ni poeng på fire kamper. Både Elfsborg og Standard Liége står med ett fattig poeng hver etter de fire første kampene.

I gruppe H har tyske Freiburg betydelig mer å spille for i bortemøtet mot tsjekkiske Slovan Liberec. Vegard Eggen Hedenstads lag ligger på tredjeplass i den gruppa, men er bare tre poeng bak andreplasserte Slovan. Med uavgjort eller bedre for hjemmelaget i kveld, er håpet om avansement så godt som ute for Freiburg.

Hedenstad kommer ikke til å være med til Tsjekkia. Han ble lyskeoperert i går, og forventes å være tilbake i trening på nyåret.

Norske muligheter
Thomas Rognes Wigan har også en skjebnekamp om avansement i kveld. Wigan tar imot Zulte Waregem hjemme på DW Stadium, og med seier kan Rognes lag sikre avansementet allerede i kveld.

Det kan også Vadim Demidovs Anzji gjøre. Med poeng mot Sheriff Tiraspol i kveld går det russiske bånnlaget videre fra Tromsøs gruppe sammen med Tottenham.

Markus Henriksens AZ Alkmaar har også mer eller mindre sikret avansementet, og med poeng hjemme mot Maccabi Haifa i kveld blir det en ren gruppefinale mot PAOK i siste runde.

• Følg alle kampene i kveldens Europa League fra klokka 18 i fotballstudioet vårt, og ikke glem å få med deg Lars Dybwads eminente oddstips før du leverer kupongen din i ettermiddag.

FÅR HAN MER SPILLETID? Vadim Demidov, her i kamp mot Tromsø i Europa League-kampen på Alfheim, har knapt spilt for det russiske bunnlaget siden overgangen i sommer. I kveld kan han få en ny sjanse mot Sheriff Tiraspol.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FÅR HAN MER SPILLETID? Vadim Demidov, her i kamp mot Tromsø i Europa League-kampen på Alfheim, har knapt spilt for det russiske bunnlaget siden overgangen i sommer. I kveld kan han få en ny sjanse mot Sheriff Tiraspol. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer