Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne betalte for å spille landskamper

Det danske forbundet hadde ikke råd.

PUNGET UT: Lærke Møller og de andre landslagspigerne betalte nærmere 3000 kroner for å spille to landskamper mot Brasil. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
PUNGET UT: Lærke Møller og de andre landslagspigerne betalte nærmere 3000 kroner for å spille to landskamper mot Brasil. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) De danske håndballjentene måtte selv punge ut da de skulle på treningsleir i sommer.

Forbundet (DHF) fikk en invitasjon fra Brasil om å spille to kamper mot dem, men regningen ble større enn det forbundskassa tålte. Derfor ble spillerne stilt overfor følgende ultimatum:

Enten spytter dere inn penger, eller så blir det ingen treningsleir.

- Dette viser at at landslagsledelsen har utvist økonomisk ansvarlighet og at spillerne brenner for å være på landslaget. Jeg synes det er veldig fint at spillerne selv betalte en del av regningen, sier DHF-direktør Morten Stig Christensen til Jyllands-Posten.

3000 kroner
«Pigerne» måtte ut med nærmere 3000 norske kroner, og ifølge den danske avisa var det mange av dem som var lite begeistret over kravet. Ikke av økonomiske årsaker, men fordi de er prinsipielt imot å betale for å delta på en treningsleir med landslaget.

Danskene var i Brasil i 15 dager og trente to ganger daglig - og slo Brasil greit i begge kampene. Det var ikke snakk om noen ferietur hvor jentene slikket sol fra morgen til kveld, selv om samlingen var lagt midt i det som normalt sett er deres ferie.

Landslagssjef Jan Pytlick bygger nå opp et nytt lag, etter at den tidligere stormakten har slitt i lang tid etter et tungt generasjonsskifte. De satser hardt, og ialt vil de ha hatt 72 samlingsdøgn - fra mars til januar - når VM er ferdigspilt i Kina. I utgangspunktet har Pytlick bare krav på 60.

- Dette har vært de beste forberedelsene på mange år. Trening og kamp er avgjørende for dette laget, siden det er såpass mange unge jenter som trenger samspill, sier Pytlick til Jyllands-Posten.

Spillerne betalte for å spille landskamper

Grei gruppe
Danmark har havnet i ei overkommelig VM-gruppe, hvor de skal møte Tyskland, Frankrike, Sverige, Brasil og Kongo. Tyskerne er en klar gruppefavoritt, og danskene bør ha gode sjanser til å komme seg videre til mellomspillet - trolig sammen med svenskene.

Selv om det brasilianske laget danskene slo med bare ett mål på hjemmebane i går kveld manglet flere sentrale spillere.

- Vi kunne havnet i ei lettere gruppe, men jeg er tilfreds med at vi er i VMs jevneste pulje. Vi vet hva vi går til og kjenner motstanderne godt. Ingen av dem spiller spesielt uortodoks, sier Pytlick til forbundets hjemmeside.

Skrekken hans var å trekke Norge, Romania og Ungarn fra de tre øverste seedingsnivåene. Det slapp han. Norge, derimot, skal møte Romania og Ungarn.

De norske jentene - som møter Brasil i Bergen og på Askøy i helga - skal ikke ha noen problemer med å komme seg videre fra gruppespillet, hvor trolig bare Romania vil gi Norge skikkelig kamp.

PS! Det er ikke bare Det danske håndballforbundet som har trang økonomi. Også flere storklubber - som Viborg og Midtjylland - sliter, og kutter som følge av dette spillerlønningene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media