KORT HÅR: Håndballspillerne på FyllingenBergen klippet alle håret kort som en gest til medspiller Tord Vårdal som mistet far i kreft nylig. Skjermdump fra handballtv.com
KORT HÅR: Håndballspillerne på FyllingenBergen klippet alle håret kort som en gest til medspiller Tord Vårdal som mistet far i kreft nylig. Skjermdump fra handballtv.comVis mer

FyllingenBergen:

Spillerne dukket opp med kort hår for å støtte lagkamerat

Eliteserie-spillerne fra FyllingenBergen med gest til medspiller som mistet far i kreft.

FyllingenBergen vant 29-20 mot Bodø i eliteserien i håndball i går kveld. Og hjemmelaget fra Bergen sto også for en fin utenomsportslig gest.

Spillerne dukket nemlig plutselig opp med ny, kortklipt hårsveis. Dette som en gest til medspiller Tord Vårdal (22), som mistet sin far i kreft tidligere i uka.

- Spillerne våre gjorde dette for å vise medfølelse - og det fikk fram smilet hos flere i en tung tid. Det handler om å rette fokus mot den fæle sykdommen som rammer mange, sier FyllingenBergen-trener Andreas Gjeitrem til Dagbladet.

Han opplyser om en samlet gruppe og roser samholdet i eliteserieklubben.

- Det er spesielt å være leder for denne gjengen. Jeg blir målløs. Vi har spillere som har vært kort tid i klubben, og vi har spillere som har vært her lenge. Det var ikke noe press på noen, men vi sto alle samlet for å støtte en medspiller i en vanskelig tid, sier Gjeitrem.

- Enorm støtte

Tord Vårdal ønsket selv å spille i hjemmemøtet med Bodø i går kveld. Målvakten kom inn og fikk rundt ti minutter på banen.

MÅLVAKT: Tord Vårdal er målvakt på FyllingenBergen. Foto: FyllingenBergen.no
MÅLVAKT: Tord Vårdal er målvakt på FyllingenBergen. Foto: FyllingenBergen.no Vis mer

Til Dagbladet i dag forteller Vårdal at han ønsker å takke alle for støtten.

- Dette er en enorm støtte for meg og mine. Først og fremst er det for en viktig sak, nemlig kampen mot kreft, sier Tord Vårdal til Dagbladet lørdag formiddag.

Både BT og BA har omtalt saken om gesten til FyllingenBergen.

- Sterkt

Hovedtrener Gjeitrem forteller:

- For oss som klubb handler ikke dette bare om enkeltpersoner, men sykdommen som rammer altfor mange. Denne gesten håper vi fikk fram smilene hos noen. Vi vet at håndball og idrett er et fristed for mange, og for Tord sin del vil være åpne om han trenger en pause eller om han vil være med for fullt. Han ønsket å spille mot Bodø. Han kom inn i målet, og reddet den første ballen. Det var et sterkt øyeblikk, sier Gjeitrem til Dagbladet.

Medspillere oppsummerer:

- Vi i gruppen ønsket å markere det på en fin måte, og i helga ble vi enige om at håret skulle vekk, sier spiller Iben René Hvidsten til BT.

FyllingenBergen vant kampen mot Bodø, uten store problemer. Det sto hele 17-8 til pause, og 2. omgang ble en ren transportetappe. Laget fra Vestlandet står med seier og uavgjort på to kamper i årets eliteserie. Elverum topper tabellen med to seire.

Eliteserien håndball menn fredag, 2. runde:

FyllingenBergen – Bodø 29-20.

Spilt 9/9: Falk Horten – Elverum 19-36.

Spilles søndag: Runar Sandefjord – Drammen, Bækkelaget – Haslum.

Spilles onsdag: Halden – Kolstad, Nærbø – ØIF Arendal.