KONSENTRERTE: Rangers-spillerne Dominic Moore og Brian Boyle var tydelig preget av stundens alvor da de møtte pressen før Stanley Cup-finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
KONSENTRERTE: Rangers-spillerne Dominic Moore og Brian Boyle var tydelig preget av stundens alvor da de møtte pressen før Stanley Cup-finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

- Spillerne er gira

Zuccarello og New York Rangers mener de har brukt hviledagene fram mot Stanley Cup-finalen spesielt godt.

LOS ANGELES (Dagbladet): Los Angeles King spiller i natt norsk tid mot New York Rangers i den første av sju finalekamper i ishockeyens mest prestisjetunge turnering, National Hockey Leagues (NHL) Stanley Cup.

I Los Angeles er festen igang. Flere timer før kampen begynte tilhengere å samle seg uten for Staple Center. Inne i hallen myldrer det av presse og NHL-medarbeidere.

- Ventet i fem dager Dagbladet er til stede når Mats Zuccarello Aasen blir historisk som første nordmann går på isen i en Stanley Cup-finale. Det er første gang på 20 år at Rangers er i finalen.

Følg kampen i vårt livestudio.

Den siste tida før kampen brukte Zuccarello og lagkameratene på å lade opp og studere noen motstanderne.

KLARE: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers har vært i Los Angeles i fem dager for å lade opp til Stanley Cup-finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
KLARE: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers har vært i Los Angeles i fem dager for å lade opp til Stanley Cup-finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Spillerne er gira. Vi har ventet her i fem dager på at pucken skal droppes. Gutta er virkelig fokuserte, og det er mye energi i rommet. Vi gleder oss til dette, sier Rangers hovedtrener, Alain Vigneault på en pressekonferanse et par timer før kampen.

Zuccarellos lagkamerat, Brian Boyle, spilte for Kings tilbake i 2003. Han var tydelig konsentrert da Dagbladet og annen presse møtte ham før kampen.

- Vi spiste frokost. Tok et par runder rundt hotellet. Så hadde vi litt hviletid før lunsj, forteller Boyle.

Studerer Kings-kamper Han mener det er flere spillere på Kings som Rangers må være spesielt opptatt av.

LOVER TENTE SPILLERE: Rangers-trener Alain Vigneault mener Rangers-spillerne skryter av energien i Rangers-troppen like før finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
LOVER TENTE SPILLERE: Rangers-trener Alain Vigneault mener Rangers-spillerne skryter av energien i Rangers-troppen like før finalen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- De har hatt suksess. Vi skal studere dem litt mer om 20 minutter. Det er en rekke av spillerne som kan gjøre skade, sier han.

Rangers tok seg til finalen etter å ha slått ut Montreal Canadiens allerede natt til fredag norsk tid. Kings ble ikke klare for finalen før natt til søndag. Kings regnes av mange som favoritt, men Rangers kan ha en fordel av å ha fått et par hviledager mer.

- Vi fikk hvilt og vi fikk gjort det vi skulle på de dagene. Vi har hatt noen gode treninger og litt mer tid enn vi var vant til i sluttspillet, forklarer Boyle.

Årets sesong er blitt et virkelig gjennombrudd for norske Zuccarello. Rangers-fansen elsker ham, og med 11 målpoeng så langt i sluttspillet, er han blant Rangers-spillerne som har flest. Selv mener han det er større enn både OL og VM å komme til Stanley Cup-finalen.