Spillerne får «ødemarkstillegg»

I dag kan cupaskeladdene sikre seg store penger.

• Resultatservice: Se utviklingen i dagens fotballkamper

(Dagbladet.no): Etter å ha slått ut Fjellhamar, Strindheim, Fredrikstad og Vålerenga etter tur, står Nybergsund/Trysil nå foran kvartfinale i norgesmesterskapet (NM).

Fra klokka 16 besøker andredivisjonslaget det andre av de to gjenværende lagene som ikke spiller i Tippeligaen, nemlig Haugesund, en er middelhavsfarer i førstedivisjon

- Penger og spillere

Men uansett hvordan det går, har miniputtene Nybergsund/Trysil gjennomført et NM langt over forventning, og det viser seg også på bankkontoen.

- Det er to ting som skaper et godt fotballag: Penger og spillere. Stedet er ikke akkurat urbant. For å lokke gode spillere må vi grave dypt i lommene. Vi kaller det «ødemarkstillegg», forteller daglig leder i klubben Helge Haugen til Aftenposten.

- Skulle det bli Addeccoliga neste år, må anlegget justeres opp til den standarden. Cup-pengene kommer veldig godt med, legger han til.

Til nå har cupsuksessen bragt 790 000 kroner inn i klubbkassa, et beløp som kan øke til over millionen skulle laget karre seg til en semifinale i ettermiddag.

SLO VIF: Nybergsund/Trysil har slått ut større lag enn Haugesund i cupen allerede, men står likevel overfor en tøff oppgave i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SLO VIF: Nybergsund/Trysil har slått ut større lag enn Haugesund i cupen allerede, men står likevel overfor en tøff oppgave i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Thomas-tid i Viking

I den andre av dagens kvartfinalekamper møtes Odd Grenland og Viking i Skien. Viking-trener Uwe Rösler forventer en åpen kamp, hvor innbytterne kan bli avgjørende.

 - Kampen mot Odd blir neppe åpen med mange sjanser. Her gjelder det å være tålmodig og ha kalde hoder. Jeg ser ikke bort fra at vi må vente til tilleggstiden før det vil komme en avgjørelse. Da kan kvaliteten på vår reservebenk fort bli utslagsgivende, sier tyskeren til Stavanger Aftenblad.

Under dagens cupkamp får for øvrig Thomas Myhre slippe til, i stedet for unge Iven Austbø - ikke for siste gang denne høsten, forteller Rösler til dagens papirutgave av Dagbladet.

- Nå er det Thomas-tid i Viking, fastslår han.

- Når Thomas er klar, er det veldig vanskelig å finne noen i Tippeligaen som er bedre. Og nå er han klar. Vi vil gi ham tid til å bevise at han fortsatt er en toppkeeper.

• Les også:
Skal skyte askeladdene til semifinalen

Spillerne får «ødemarkstillegg»
THOMAS-TID: Thomas Myhre vil få flere sjanser utover høsten. I dag får han spille når Viking besøker Odd Grenland i cupen.