Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne fikk Andresen til å droppe taktikk-endring

- Lurte på hvor lenge vi kunne fortsette, sier VIF-sjefen.

BA OM KLARE SVAR: Martin Andresen innrømmer at han vhar vært bekymret for at Vålerengas ambisiøse spillestil fortsatt er utenfor spillernes rekkevidde denne sesongen.Foto: Mads Gudim Burheim
BA OM KLARE SVAR: Martin Andresen innrømmer at han vhar vært bekymret for at Vålerengas ambisiøse spillestil fortsatt er utenfor spillernes rekkevidde denne sesongen.Foto: Mads Gudim Burheim Vis mer

VALLE (Dagbladet): Vålerengas sjokktap for Kjelsås i andre runde av cupen gjorde at Martin Andresen tok et oppriktig oppgjør med spillerne, og vurderte om laget kan fortsette i samme spor som de har gjort de siste to sesongene.

Oslo-klubbens ønske om å vinne med ballen i beina virket plutselig ambisiøst, da spillere ute av form og rammet av skader ikke klarte å omsette ballbesittelse til sjanser, og ikke minst mål.

Spillernes svar til sjefen var soleklart, de ville fortsette som før. Og tross 1-3-tapet følte Martin Andresen at han så bedringstegn i Fredrikstad 16. mai.

VIF-treneren forteller imidlertid at han har vært seriøst bekymret for hvor lenge han kan la situasjonen fortsette dersom poengene uteblir.

- Det var en reell problemstilling, det er alle enige om. Vi ønsker å spille som vi framsto i fjor, og som vi til tider så ut mot Fredrikstad. Men vi har ikke evnet det, og det er tross alt gutta som skal utføre det. Da må man snakke sammen, og spillerne var veldig klare på at de ville kjøre på, sier Andresen til Dagbladet.

- Tvilte du noen gang på selve grunntanken etter den dårlige starten?

- Nei, jeg er trygg på at det funker, men vi må ha gode spillere i form for å spille sånn. Samtidig lever vi av poeng, så da er spørsmålet: Er vi individuelt i form god nok til å spille på den måten? Det hadde vi en prat om, og det mente spillerne de er. Nå kommer vi også nærmere og nærmere, skadene forvinner, så jo lengre tid det går, jo bedre går det jo. Spørsmålet er hvor lenge man kan la det gå, sier han.

Falsk trygghet
Andresen tror skadene i vinter skal ha mye av skylda for den vaklende sesongenstarten.

Mange skader har gitt mindre kvalitet i treningshverdagen, juniorspillere har måttet fylle hullene i treningsgruppa, og manglende matching hele veien har gjort at det har tatt tid å få spillerne i form.

Samtidig innrømmer han at en del av spillerne kan ha følt seg litt for trygge på seg selv etter det gode fjoråret.

- Det kan hende at noen har tenkt at «dette ordner seg». Men det gjør det ikke, det går ikke av seg selv, sier Andresen.

- Alle vil jo spille som vi gjør på vårt beste, men de der ute på banen må ha selvtillit til å spille sånn også. Spillerne må tro, ordentlig, at vi kan gjøre det, og det sa de nå at de gjør, sier han.

Hvorfor endre
Mohammed Fellah forteller at det for ham var liten tvil om at Vålerenga fortsatt skal være det Vålerenga som supporterne ble glade i forrige sesong.

- Når man ser på spillerne vi har i laget, så kan vi jo spille sånn. Hvorfor skal man endre på det? spør Fellah retorisk.

- Man kan tenke kynisk og på poengene, men det er bare de småfeilene vi må luke unna. Det må vi gjøre sammen, og jobbe knallhardt for det. OK, man kan fort tenke litt mer kynisk med mange spillere ute av form, men vi skal spille som vi gjør, sier han til Dagbladet.

Mot FFK så det altså bedre ut igjen, synes Martin Andresen. VIF-treneren oppsummerer de tre baklengsmålene som slike «lag i flytsonen aldri slipper inn», og ser flere trekk han gjenkjenner fra fjorårets Vålerenga nesten var tilbake.

- Det er første gangen i år vi har liknet på oss selv og på hvordan vi skal fremstå. Vi var bedre på gjenvinning, vi mistet ballen helst i områder der vi er posisjonert for gjenvinning, og vi var gode til å utnytte det når FFK var i ubalanse, sier han.

- Det er jo bare det at vi ikke har evnet å få det ut, som vi har gjort før. Alle vet hva vi skal, men vi har ikke evnet å få det ut. Nå har vi hatt fokus på noen få ting på trening i det siste, og vi fikk ut mye mot FFK, sier Andresen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media