Spillerne fortviler

Har sendt ut en uttalelse. Får ikke reise til Romania inntil videre. Venter på hotellet.

MÅ VENTE I OSLO: De norske spillerne. Foto: NTB
MÅ VENTE I OSLO: De norske spillerne. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske spillerne har kommet med en uttalelse etter å ha blitt stoppet på Gardermoen av helsemyndighetene.

De skulle reist fra Oslo til Bucuresti klokka 13.00, men må vente inntil en avklaring foreligger.

Spillerne venter foreløpig på hotellet i Oslo. Her er pressemeldingen som er sendt ut:

«Hele spillergruppa er dypt fortvilet over at norske myndigheter nekter oss å reise til de to avgjørende Nations League kampene mot Romania og Østerrike.

Vi var på Gardermoen, flyet var lastet og skulle ta av om en time da beskjeden om. Vi har etterlevd den svært strenge UEFA-protokollen på samlingen. Det innebærer corona-tester før vi reiste til Norge, og etter ankomst har vi blitt testet fem ganger. Etter smittetilfellet ble oppdaget har alle spillerne og støtteapparatet testet negativt to ganger.»

UTÅLMODIGE: Erling Braut Haaland og de andre norske spillerne må smøre seg med tålmodighet. Her fra Ullevaal tidligere i uka. Foto: Bjørn Langsem
UTÅLMODIGE: Erling Braut Haaland og de andre norske spillerne må smøre seg med tålmodighet. Her fra Ullevaal tidligere i uka. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Videre heter det:

«Vi bor i karantene på hotellet, bruker munnbind, har febermålinger, eget spise- og møterom hvor sosiale distanse opprettholdes og vi er adskilt alle andre. En egen dedikert corona-lege er med oss på hele samlingen.

Vi reiser med egen transport til flyplass, har eget charterfly med plass til 130 personer selv om vi skulle reise med kun 39 personer. I Romania følge vi samme UEFA-protokoll og er i karantene på hotellet. Vår motstander er orientert om vårt ene smittetilfelle, og har bekreftet at de følger UEFA-protokollen og vil spille mot oss.

Norske myndigheter sier vi kan sette oss på fly og reise hjem med den smittefaren det innebærer, men vi nektes å fly i kontrollerte former med eget charterfly.

Norske myndigheter har sagt ja til UEFA-protokollen, men når det oppstår et smittetilfelle gjelder den ikke i motsetning til i alle andre land. De siste dagene er det spilt 43 A-landskamper. Ingen er avlyst tross smittetilfeller hos flere nasjoner. Bakgrunnen er den strenge UEFA-protokollen som gjør det forsvarlig å spille. Israel som fikk en spiller smittet etter ankomst Oslo denne uka, satte spilleren i isolasjon, før de trente to ganger i Oslo og reiste videre til Tsjekkia for å spille landskamp.

I fire år har vi jobbet knallhardt for å optimalisere mulighetene for å kvalifisere oss til mesterskap og avansert mer enn 40 plasser på FIFA-rankingen. Vi kan rykke opp til A-gruppa i Nations League og møte Europas beste lag, vi kan bli rangert blant de 20 beste nasjonene i Europa som gir oss nest beste seedingsnivå før VM-kvalifiseringen. Å ikke spille landskampene mot Romania og Østerrike kan fort knuse våre sportslige ambisjoner både på kort og lang sikt.

Vi opplever liten forståelse vilje til å forstå vår situasjon. Vi har ofret våre hjemlige Eliteseriespillere på landslaget for å etterkomme de norske karantebestemmelsene, men også vi i utenlandske klubber får altså reisenekt. Dette er en praksis vi ikke ser noe annet sted i fotball-Europa.

I SKUDDET: Erling Braut Haaland i aksjon på Ullevaal denne uka. Foto: Bjørn Langsem
I SKUDDET: Erling Braut Haaland i aksjon på Ullevaal denne uka. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Vi er nå inne i vårt andre døgn på samling uten trening, men har fortsatt ikke gitt opp håpet å spille mot Romania og Østerrike. Vi elsker å representere landet vårt og håper norske myndigheter gir oss grønt lys til å reise, så skal vi fortsatt være gode smittevernambassadører som vi har vært siden pandemien brøt ut i mars.»

På vegne av spillerne: Stefan Johansen, Martin Ødegaard og Joshua King

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer