Da Arsène kom til Arsenal

Spillerne forundret da Wenger kom til Arsenal: «Hva f**n skjer her?»

Arsenalkarrieren til Adrian Clarke tok ikke av slik han håpet på, men ettersom han opplevde både George Graham og Bruce Rioch som managere før Arsène Wenger tok over klubben.

STARTEN: 22 september 1996 ble det offentliggjort at Arsène Wenger var den nye manageren til Arsenal. Foto: NTB Scanpix
STARTEN: 22 september 1996 ble det offentliggjort at Arsène Wenger var den nye manageren til Arsenal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): For 20 år siden introduserte Arsène Wenger meg for hofteleddsbøyere - jeg kan se det for meg den dag i dag. De fleste av Arsenals proffspillere, enten du var på førstelaget eller ei, måtte delta på den nye managerens første trening og signalet var at det var en ny start for alle.

Ettersom førsteinntrykk er så viktig var det selvsagt spente nerver, det var også en dempet uro i høstlufta. Vi hjalp George Armstrong og Pat Rice med å frakte 25-30 yogamatter og medisinballer, og noe som føltes som tusen stenger, inn i et område bak garderobene på London Colney.

Vi vekslet blikk med forundrede uttrykk. «Hva f**n skjer her?» tenkte vi stille for oss selv alle sammen.

Ny tankegang

Jeg hadde vært i klubben i seks år som fulltidsspiller og vi startet alltid med å jogge rundt treningsanlegget med noen avbrekk hvor vi tøyet lett (eller tisset i buskene) før vi gjorde oss klare til «ordentlig» trening.

Ikke nå lenger.

På denne dagen, som var Wengers første dag på kontoret, tok franskmannen full kontroll over oppvarmingen og det ble åpenlyst at de 15 minuttene med slakk jogging tilhørte fortiden. Rutinene før trening skulle bli tatt mer seriøst fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer