Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne forventet at Ferguson skulle gå berserk da Cantona sparket tilskuer

- Vi kunne ikke tro det!

SLAPP UNNA: Eric Cantona fikk aldri skikkelig kjeft av Alex Ferguson, skal vi tro tidligere Manchester United-spiller Gary Pallister. Selv ikke etter at han sparket en tislkuer. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
SLAPP UNNA: Eric Cantona fikk aldri skikkelig kjeft av Alex Ferguson, skal vi tro tidligere Manchester United-spiller Gary Pallister. Selv ikke etter at han sparket en tislkuer. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere Manchester United-spiller Eric Cantona fikk ni måneders karantene etter at han karatesparket en Crystal Palace-supporter i 1995.

Det var Crystal Palace-fan Matthew Simmons som skjelte ut Manchester United-stjernen kokte fullstendig over for franskmannen, som svarte med å dele ut et karatespark over reklameskiltene.

En reaksjon som var i overkant, særlig for en fotballspiller.

Daværende Manchester United-manager Alex Ferguson var kjent for å gi spillerne berømte skyllebøtter, som ofte bli beskrevet som like kraftige som om man blir blåst i ansiktet av en hårføner.

Fikk ikke høre det Gary Pallister var i startoppstillingen den aktuelle dagen Cantona langet ut sparket, og forventet at Cantona skulle bli satt skikkelig på plass av Ferguson.

- Vi lurte alle på hvordan manageren vill behandle Eric etter den episoden, mimrer Pallister.

- Han hadde aldri fått «hårføneren». Så og si alle andre hadde, men ikke Eric. Vi lurte på om tiden endelig var kommer. Vi forventet at Fergie skulle gå berserk, sier den tidligere Manchester United-stopperen til Manchester Evening News.

Men skotten var helt rolig i garderoben etter kampen. Det skal nesten ikke ha blitt sagt noen ord om hendelsen.

- Vi kunne ikke tro det!

Vanskelig å forstå Han forteller at Cantona ikke akkurat var en engel, men at han likevel hadde vanskelig for å forstå det som skjedde da franskmannen sparket til tilskueren.

- Alle spillerne stormet til, men jeg stod der helt perpleks. Jeg klarte ikke å ta innover meg hva jeg så. Jeg kunne ikke tro det, sier Pallister.

Eric Cantona angret aldri på hva han gjorde.

- Jeg vet ikke om det var riktig eller feil. Men jeg hvis jeg fant meg selv i samme tilstand, ville jeg uten tvil gjort det igjen, sa den tidligere Manchester United-spissen rundt «tiårsjubileet» for hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media