Spillerne Gerrard hater å møte

Sjekk hans egen liste.

(Dagbladet.no): Han er fortsatt ikke mer enn 28 år, men Steven Gerrard feirer i disse dager sitt 10-årsjubileum som førstelagsspiller i Liverpool.

Slikt går selvsagt ikke ubemerket hen på klubbens hjemmeside - hvor Liverpool-kapteinen blant annet har plukket ut de fem tøffeste motspillerne han har møtt i karrieren.

Aller øverst troner en tidligere Chelsea-spiller. Claude Makelele var ryddegutten og selve hjertet på blåtrøyenes midtbane mellom 2003 og 2008, men har sjelden fått den anerkjennelsen han fortjener.

Da er kanskje topplasseringen på Gerrards liste et solid plaster på såret.

- Jeg har ofte møtt Claude Makelele. Han har bestandig markert meg tett, og alltid gjort en god jobb. Han er kanskje liten, men han er sterk og rask, og virkelig vanskelig å spille mot. Han tar førsteplassen, sier Gerrard ifølge goal.com.

På plassene bak følger to spillere som var midtbanegeneraler på hvert sitt lag da oppgjørene mellom Manchester United og Arsenal var på sitt mest intense: Patrick Vieira og Roy Keane.

Særlig førstnevnte gjorde uutslettelig inntrykk på Gerrard da Liverpool og Arsenal møttes i FA-cupfinalen i 2001. Michael Owen ble den store helten med sine to scoringer i sluttminuttene, og Liverpool vant heldig 2-1.

- Jeg glemmer aldri den FA-cupfinalen, han var på et helt annet nivå enn oss andre. Han var i en klasse for seg selv og spilte over evne den dagen, og derfor var det en overraskelse at vi faktisk vant kampen. Arsenal fortjente seieren, innrømmer Gerrard.

DEN TØFFESTE MOTSPILLEREN: Claude Makelele spiller ikke lenger i Chelsea og Premier League. Det er Steven Gerrard glad for. Foto: EPA
DEN TØFFESTE MOTSPILLEREN: Claude Makelele spiller ikke lenger i Chelsea og Premier League. Det er Steven Gerrard glad for. Foto: EPA Vis mer

På fjerdeplass kommer nok en gammel traver, igjen fra erkerival United. Paul Scholes er nemlig en av de smarteste fotballspillerne Gerrard har møtt.

- Han er veldig smart i bevegelsene sine, og kan spille rundt med deg. Du må være topp når du møter ham.

Den femte og siste plassen er faktisk reservert en lagkamerat i Liverpool. Men siden Gerrard møter ham på trening hver dag,  lanserer han gladelig Xabi Alonso som en av sine tøffeste motspillere.

- Jeg spiller med ham hver eneste dag på trening, og vet hvor god han er. Hvis Xabi har dagen er han umulig å møte, sier Gerrard.

<B>PÅ ANDREPLASS:</B> Patrick Vieira.
<B>PÅ TREDJEPLASS:</B> Roy Keane.