Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spillerne har kommet til meg for å støtte Gamst

Blackburn-manager sier Pedersen-slakt skaper uro.

FÅR STØTTE: Morten Gamst Pedersen får støtte av manager i Blackburn, Steve Kean etter uttalelse fra direktør i klubben om at Gamst ikke kan løpe. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Morten Gamst Pedersen får støtte av manager i Blackburn, Steve Kean etter uttalelse fra direktør i klubben om at Gamst ikke kan løpe. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Morten Gamst Pedersen fikk en unnskyldning tidligere denne uka etter at Blackburn-toppen Shebby Singh kalte ham en «pensjonist» - og sa blant annet at nordmannen ikke kan løpe.

Gamst Pedersen skulle i møte med ledelsen i dag. Nå forteller manager Steve Kean at uttalelsen har vært svært forstyrrende for klubben.

- Det har skapt mye uro for spillerne denne uka, sier Kean til BBC.

- Flere av spillerne har kommet til meg direkte og støtten Morten. De er svært skuffet over uttalelsen, sier Kean.

Kontroversielt
I dag ble det kjent at også Den engelske spillerforeningen (PFA) reagerer på Singhs utspill.

- Morten Gamst Pedersen var en fantastisk kantspiller, men uheldigvis har han ikke klart å finne seg til rette som sentral midtbanespiller. Han kan ikke lenger løpe, han har ikke gitt noe til laget. Vi vil ha folk som kan løpe i 90 minutter for laget, sa Singh.

- Vi deler de andre Blackburn-spillernes store skuffelse over at noen tilknyttet Blackburn Rovers kan komme med så respektløse kommentarer om en spiller som Morten Gamst Pedersen. Følelsen i spillertroppen er at de er en gruppe som støtter hverandre, og spesielt en som Morten som er så respektert i klubben og i sporten, skriver PFA i en uttalelse på sine nettsider.

Skuffet Murphy
Blackburn spiller sin første seriekamp denne sesongen mot Ipswich lørdag.

STØTTER GAMST: Blackburn-sjef Steve Kean Foto: REUTERS/Nigel Roddis
STØTTER GAMST: Blackburn-sjef Steve Kean Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Jeg tror alle synes det som er skjedd er skuffende, sier Danny Murphy på vegne av spillergruppa.

Gamst Pedersen selv ville si lite om hendelsen før gårsdagens landskamp på Ullevaal.

Nordmannen hadde et møte med klubbledelsen lørdag, og fikk deres side av saken. Mandag sa han til Dagbladet at det vil komme et utfall av saken i løpet av uka.

- Det er ikke så mye å si. Jeg fikk fort vite alt som var sagt og gjort av dem, og vi hadde et møte med både eiere og manageren og alle, vi har pratet ut. Nå er det viktig for meg å fokusere på landslaget mens jeg er her, så blir det tatt en beslutning når jeg kommer hjem på torsdag, sa Gamst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media