Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne hevnet seg på nyforelsket Mjøndalen-trener

Treninga ble ikke som andre treninger.

(Dagbladet): Mjøndalen reddet ikke plassen, men vant mange hjerter i Tippeligaen i fjor. Denne sesongen har klubben ambisjoner om å rykke rett opp igjen.

Og skal vi dømme etter humøret - og kreativiteten - er det meste mulig på Isachsen Stadion. Rundt halvveis ut i tirsdagens trening fikk trener Vegard Hansen (46) omtrent hakeslepp.

Foranledningen var at VG og andre nettaviser i går meldte at Hansen og montérytteren Malin Berås (27) er blitt kjærester. Sånt går ikke upåaktet hen i en fotballgarderobe.

Hansen har fått flere meldinger, både muntlig og på sosiale medier. Men det er ingenting sammenliknet med det som skjedde på tirsdagens trening.

Plutselig dundret låta «Kjærlighet» av Sissel Kyrkjebø over høyttaleranlegget. Samtidig kom en hest ut på banen (se video øverst i saken).

- Jeg må innrømme at jeg lo godt, sier Vegard Hansen til Dagbladet.

Utrolig år Han erkjenner at han er inne i en slags «payback time». Spillergruppa ønsket å ta tilbake etter en rekke kommentarer opp gjennom åra.

- Jeg har fleipet med gutta når de har fått seg kjæreste. Nå har det skjedd med meg.

Nyheten topper det som har vært et utrolig år for Mjøndalen. I fjor tok klubben Tippeligaen med storm gjennom hjemmesnekret sjarm. Den framsto fri for jåleri og pengesløsing. Her var bare oppbrettede ermer og hardt arbeid.

Likevel måtte laget ta turen ned i Obosligaen.

I vinter er det blitt et fornøyelig gjensyn med Mjøndalen i TV-serien «Alle gutta» på TV 2. Her får seerne et usminket møte med laget og trener Vegard Hansen.

- Jeg ser at det ble for mye banning fra min side. Jeg var ikke klar over at dette var en så stor del av fotballspråket mitt. Det var litt pinlig, egentlig. Jeg har et par utbrudd mot spillergruppa som jeg ikke er stolt over. Det er ikke en del av vår utviklingstanke, så det kommer aldri til å skje igjen, sier Hansen.

- Jeg brydde meg ikke om mikrofonen. Sånn er jeg på godt og vondt. Men det ble bra TV.

Interesse fra sponsorer Så bra TV ble det, at Mjøndalen har merket trykket fra ganske så tunge sponsorer.

- De vil bli assosiert med det Mjøndalen står for. Selv om jeg ikke framstår på en utelukkende positiv måte - og har hatt noen feilskjær - så har vi som klubb kommet gunstig ut av det.

Treneren illustrerer:

RUVER PÅ ISACHSEN STADION:  Vegard Hansen omtales gjerne som «Mr. Mjøndalen». Foto: Nina Hansen
RUVER PÅ ISACHSEN STADION: Vegard Hansen omtales gjerne som «Mr. Mjøndalen». Foto: Nina Hansen Vis mer

- Da vi spilte på nest øverste nivå forrige gang, var budsjettet på 14 millioner kroner. I Tippeligaen økte det til 30 millioner kroner. Denne sesongen er det på 25 millioner kroner. Det har altså økt ganske betraktelig siden sist vi var i Obosligaen.

Og treningsvinteren har vært god. Laget har framstått med fart og ferdigheter.

Midt oppi framgangene har Hansen - som har en sønn fra før - funnet kjærligheten.

Felles vennepar - Vi møttes gjennom et felles vennepar, forteller treneren.

- Jeg kjente gutten, hun kjente jenta. I går kom nyheten ut på nett. Jeg var på et kickoff i Oslo. I garderoben var det ekstatiske tilstander.

På skiltet på døra til kontoret på Isachsen Stadion har det stått: «Vegard Hansen. Gråhara trener på oppsigelse.» Dette har nå vittige tunger byttet ut med: «Hoppla-Hansen. Stjernekusk.»

- Dette sier noe om klubben. Jeg kan ikke annet enn å le, humrer Hansen.

250 frivillige Treneren framholder at det er mange som skal ha æren for at Mjøndalen er blitt en klubb det snakkes om i Fotball-Norge.

- Kenneth har vært veldig avgjørende, sier han, og sikter til Kenneth W. Karlsen, sports- og administrasjonssjef.

- Vi har 250 frivillige som tilsvarer 54 årsverk alene. Det er et sterkt kameratskap. Vi har bygd klubben stein på stein, sier Hansen til Dagbladet.

• Mjøndalen sesongåpner hjemme mot Kristiansund 4. april. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media