<strong>VONDT:</strong> En gråtene Amanda Kurtovíc får trøst av lagkaptein og småskadet Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Norge-Frankrike i Telenor Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VONDT: En gråtene Amanda Kurtovíc får trøst av lagkaptein og småskadet Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Norge-Frankrike i Telenor Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norge - Frankrike i Møbelringen Cup:

Spillerne i tårer etter alvorlig skade. Lagvenninner slet med å fullføre kampen

Skadeproblemene tårner seg opp kort tid før EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Frankrike 23-21 (14-9)

TELENOR ARENA (Dagbladet): De norske håndballjentene møtte Frankrike til den siste kampen i Møbelringen Cup på hjemmebane i kveld

Det ble heldigvis ingen ren reprise fra VM-finalen i fjor, der Frankrike kunne heve pokalen. I kveld var det derimot Norge som var best i Telenor Arena. Heidi Løke viste seg fram som banens gigant med sju mål. Storhamar-spilleren var helt sentral i både angrep og forsvar, og fikk VM-vinnerne til å se ut som pusekatter.

Norge var klart best i 1. omgang og ledet 14-9 når lagene gikk til pause. I andre omgang var seieren aldri truet.

Men etter kampen klarte ikke norske spillere og lagledere å glede seg over seieren. Amanda Kurtovic pådro seg en skade i kneet i 2. omgang og måtte ha hjelp av banen. Bakspilleren hadde store smerter og ifølge lagledelsen var smertene i kneet.

Lagvenninnene var tydelig preget i pressesonen etter kampen.

- Det er vanskelig å glede seg over en seier nå, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Det er helt forferdelig å være i garderoben. Amanda er der og det er vondt å se på. Du hørte på hylet at det var en alvorlig skade. Vi skal være der for Amanda, sier Løke videre.

Veronica Kristiansen tok til tårene i pressesonen.

- Det er ikke noe gøy å se kolleger ha vondt. Vi trenger dem alle, sier Veronica Kristiansen med tårer i øynene.

Linn Jørum Sulland forteller at det var vanskelig å fullføre kampen.

- Jeg ble ordentlig kvalm, og det er vanskelig å ha fokus, sier Sulland til Dagbladet.

Er skaden så alvorlig som antatt, ryker EM for Kurtovic.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Stygg skade

Etter pause hang de franske damene bedre med, og 14-9 ble raskt til 15-12. Frankrike så ut til å ha løst deler av den norske koden, men Thorir Hergeirssons damer viste at de hadde flere triks på lur.

For Frankrike kom aldri nærmere enn tre mål bak Norge i den andre omgangen, og viste at de er i form kort tid før EM. Frankrike er blant de desidert sterkeste lagene i verden, men ble til slutt sjanseløse mot de norske jentene. Til slutt sto det 23-21 på måltavla i Telenor Arena.

Seieren derimot med en bismak, for ni minutter før slutt måtte Amanda Kurtovic ut med det som så ut som en stygg skade. Hun ble liggende oppløst i tårer ved siden av banen, hvor medisinsk personell tok hånd om henne. Kort tid etter ble hun fraktet ut av arenaen på båre.

I andre omgang måtte også Thea Mørk gi seg med en lårskade. Og Norges skadeproblemer startet allerede før kampen i det hele tatt var i gang.

<strong>GOD:</strong> Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD: Heidi Løke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Lunde-smell

Norge har allerede Nora Mørk langtidsskadd, og kaptein Stine Bredal Oftedal har ikke spilt i Møbelringen Cup på grunn av en lårskade. Det er dårlig nytt for håndballjentene - og på oppvarming til Frankrike-kampen pådro målvakt Katrine Lunde seg en vond fot. Flere skader tåler ikke EM-favorittene.

Lunde hadde tydelige smerter og fikk behandling før kampen. Vipers-målvakten skulle egentlig starte, men ble plassert på benken på grunn av den vonde venstrefoten.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Det er en overtråkk eller vridning, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 rett før avkast.

Ti minutter ut i andre omgang fikk keeperkollega Silje Solberg ballen midt i ansiktet, men etter noen minutter på sidelinja var hun klar til å spille igjen.

Godt tak

Frankrike og Norge har vært to av verdens beste landslag de siste åra, der Norge er regjerende EM-mester og Frankrike VM-mester. Det norske landslaget har et godt tak på Frankrike historisk sett. Lagene har møttes 92 ganger, der Norge har vunnet 69. Tre kamper har endt uavgjort og 20 kamper har endt med fransk triumf.

Det siste året har Frankrike hatt et godt tak på de norske spiller, med to seire i treningskamper 2018, pluss seier i VM-finalen i desember i fjor. En kamp i 2018 har endt uavgjort 22-22.

28. sept: Uavgjort 22-22 i Golden League

17. juli: Tap 23-24 i treningskamp.

15. juli: Tap 16-22 i treningskamp.

17. des. 2017: Tap 21-23 i VM-finalen.

Snart EM

Norge åpner mot Tyskland i EM lørdag 1. desember klokka 18. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer